Bence çoğu parça değişmesi gerekiyor yerinizde olsam şu şekilde yapardım.
Bellek: 6000MHz CL36 alacağıma CL30 veya CL32 bakardım. RGB takıntınız yoksa aşağıdaki öneririm. Olsun derseniz de maksimum 500 TL üstüne RGB modelleri bulunabilir.
Anakart: Zaten bellekler 6000MHz olduğu için ROG B650-A yerine MSI Pro X670-P Wi-Fi eklerdim. Hem X serisi daha iyi altta şu an indirimde daha uygun. Hatta Wi-Fi önemli değil sonra Wi-Fi modülü de alıp takabilirim diyorsanız MSI Pro B650-P modelide işinizi görür.
Kasa: Lian Li tarafına geçilebilir benzer fiyatlarda geçilmezse de kötü değil.
Soğutucu: 7800x3D'nin TDP değeri düşük kule tipi Deep cool AK620 gayet yeterli olur. Sıvı soğutmaya o kadar bütçe ayırmaya değmez geçilecekse de yine Deep cool tarafında daha uygun fiyata bulunabilir.
En Ucuz Oyuncu Ekipmanları için Gençer Gaming'e gelin! Hazır Sistemler, Gaming Ekipmanları ve Bilgisayar Bileşenleri için Ücretsiz Kargo fırsatını yakalayın!
Veya.
En Ucuz Oyuncu Ekipmanları için Gençer Gaming'e gelin! Hazır Sistemler, Gaming Ekipmanları ve Bilgisayar Bileşenleri için Ücretsiz Kargo fırsatını yakalayın!
PSU: 850W fazlasıyla yeterli olur bu sistem için Gold+ olan güvenilir herhangi bir model alınabilir.
Ekran kartı: Soğutucu ve işlemciden kalan fazlayla 4080'e geçilebilir. Hatta 3 anakarttan, 8 soğutucudan ve güç kaynağı biraz da üstüne çıkılıp Galax 4090 bile zorlanabilir.
RGB Destek Aparatı Kutu İçeriğinde Bulunmamaktadır.