95 bin TL sistem toplama

Bütçe
60.000 - 95.000

Navigator

Femtopat
Daha fazla  
Selam.

Bilgisayar toplamak istiyorum. Fakat uzun süredir donanım ve teknik bilgilerden uzak kaldım, yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Not: RTX 4090 ve 7 7800x3D uzerine bir bilgisayar toplama fikrim var, sadece oyun odaklı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam itopya, gaming.gen, sinerji, incehesap gibi sitelerden hazır sistemlere bakıp optimize etmeye çalış. Bunlara alternatif olarak da tek tek alsan kaç liraya geliyor ona bir bak derim ben.

Beyaz isterseniz:

Beyaz isterseniz:

88500 TL yapıyor. İşlemciyi 7900x3d yapabilirsiniz. Ama bütçeyi zorluyorsa gerek yok.

işlemcı ile alakalı biraz araştırma yaptım 7 7800x3d diğer yüksek modellere göre daha yüksek performans veriyor o yüzden seçtim.

Bu bütçeye asla ama asla hazır sistem almayın. Tavsiye etmem.
Bende kendi bilgilerime dayanarak size güzel bir Asus TUF Gaming sistem topladım. Yalnız bu sistem RTX 4080 ekran kartı içeriyor. Sebebini açıklamam gerekirse, bütçenin yarısından fazlasını bir karta vermeyi doğru bulmuyorum. Dengeli ve güzel bir sistem toplamak bu bütçelerde önemli.

Ekran Kartı: Asus RTX 4080 Tuf Gaming OC TUF-RTX4080-O16G-GAMING 256 Bit GDDR6X 16 GB Ekran Kartı
İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D Sekiz Çekirdek 4.2 GHz İşlemci
Anakart: Asus Tuf Gaming X670E-PLUS AMD AM5 DDR5 ATX Anakart
Bellek: XPG Lancer RGB 32 GB (2X16) DDR5 6000 MHZ CL30 Ram
SSD: Samsung 980 PRO MZ-V8P1T0BW PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD
Kasa: Asus TUF GAMING GT501 Led Fanlı Siyah E-ATX Oyuncu Kasası
Güç Kaynağı: Asus TUF-GAMING-750G 750 W Power Supply
İşlemci Soğutucu: Be Quiet DARK ROCK PRO 4 BK022 CPU Soğutucu
Kasa Fanı: 2x Asus TUF Gaming TF120 Siyah ARGB 3lü 12 cm Kasa Fanı +++ 1x Asus TUF Gaming TF120 ARGB 12 cm Kasa Fanı

Toplam: ₺92.874

Sana önerebileceğim parçalar bunlar. Kasaya 7 fan takılabiliyor. 3 tanesi üste, 3 tanesi öne, 1 tanesi arkaya. Bu yüzden 3+3+1 şeklinde alabileceğin fan önerdim. Sistemi Asus TUF Gaming parçalarına odaklanarak topladım. Güç kaynağını özellikle Modüler önerdim. Bu bütçelere hala modüler olmayan güç kaynakları öneriliyor ve bu beni üzüyor.
RTX 4080 + Ryzen 7 7800x3D mükemmel bir ikili. 4k oyunculuk için tam bir bitirim ikili. Bana göre 20 bin lira daha fiyat yükseltip diğer parçalardan iyice kısıp 4090 almak, bu bütçe için anlamsız olacaktır. Ha derseniz ki ben bütçeyi 120 130 binlere kadar çıkartırım. O zaman bir şeyler yapabiliriz.

İşlemci soğutucu size biraz garip gelebilir, ancak bu soğutucu ile insanların ciddi anlamda memnun olduğu gözle görülüyor. Sıvı soğutma da tercih edebilirsiniz. Ama bu soğutucunun sıvı soğutma kadar, hatta bazı sıvı soğutma modellerinden daha iyi soğutma performansı verdiğini söyleyebilirim.

Son olarak, arkadaşlar. 95 bin TL para verip, Ryzen 7 7800x3d alıpta gidip bu parçalara B650'yi nasıl layık görebiliyorsunuz bilmiyorum. Chipseti ne kadar iyi bir sistem toplarsanız, sistemin ileride güncellemeye önünü o kadar fazla açmış olursunuz. Bunu unutmamakta fayda var. Bu yüzden yine Asus Tuf Gaming'ten x670 Anakart önerdim.

Aklınıza takılan bir şey olursa sorabilirsiniz.

Düzenleme: Kasada 4 fan takılı geliyormuş. Yani sadece 3 fan alabilirsiniz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…