95 bin TL sistem toplama

Bütçe
60.000 - 95.000
90000 TL verip de nasıl 4080'li sistem önerebiliyorsunuz bende bunu anlamıyorum. 4080'e sırf orada Tuf yazsın diye 45 bin TL saçmalıktan başka bir şey değil. PNY modeli çok çok iyi bir model soğutma olarak. PSU ve kasa da kesinlikle fiyatllarını haketmiyorlar. X670 şu anda tamamen gereksiz. 4090'ı alırsın sonra paran varsa b650 yerine alabilirsin. B650 çok uzun süre çıkan işlemcileri destekleyecektir ki 7800x3d'den de başka bir şeye geçmeye pek de gerek yok uzun süre. X670 alıp ve sadece TUF yazsın diye ekstra binlerce TL vermektense 4090 alıp daha uzun süre 4K Ultra da RT açıp oynarım. X670'in küçük avantajlarından çok daha önemli bunlar. 4090'la 4080 arasındaki fark uçurum. TUF olsun diye çöpe atılacak bir 90K.

O fiyatını hak etmiyor, bu fiyatını hak etmiyor demek kolay tabii. E sizde haklısınız. İnsanlar kendi custom bilgisayarlarını kendi tarzlarına uygun toplarken sizde "Ulan en ucuzu hangisi onu önereyim." derdindesiniz. Ben önerdiğim sistemin arkasındayım ve eğer kendim alacak olsaydım, ahanda böyle sistem alırdım. Yani afedersin ama zorlasan adama A620 anakart önereceksin. Benim önerdiğim sistemde yarın gider misler gibi RTX 4080'i rahat bir şekilde satar, yerine biraz üzerine koyup RTX 4090'ı alır. Hayır benim anlamadığım, TUF sistem toplamak orada sırf TUF yazdığı için değil, bir stil yakalamak ve parçaların birbiriyle tam olarak uyumunu sağlamak adına yapılan bir şey.

Hayır birde yazmışsın ileride x670 alınır diye. İleride Anakart yükseltmek mi mantıklı yoksa Ekran Kartı mı? Tabii ki ekran kartı. Siz kendi önerinizi yazdınız, ben kendi önerimi yazdım. Hatta ben önerimi yazarken detaylı olarakta açıkladım neyi neden seçtiğimi. Arkadaşımız hangisini seçmek isterse onu seçer.

X670 ileride alınır derken, belki fiyatları daha normal seviyeye gelir ileride sistem toplarken alınabilir bir anakart olur dedim. Örneğin attığınız kasa ve PSU sırf isminde TUF olduğu için bu kadar pahalı ve fiyatını hak etmiyorlar. Daha kaliteli parçalar olsa neyse, değillerde. Daha uyumlu olmaları derken de kasaya baktığınızda her şeyin TUF yazmasını önemsiyorsunuz herhalde. Ben de aynı seviyede, kalite de parçalarla 4090 alınmasını daha mantıklı buluyorum.

gerçekten beğendim elinize sağlık, anakart için gen 5 ssd uyumu var herhalde kontrol etme fırsatım olmadı.

ve bişey sormak istiyorum ekran kartında marka olarak asus mu önerirsiniz yoksa diğer markalardan mı, aralarında performans farkı varmı pek bilmiyorum

Çok büyük bir performans farkı olmuyor. Soğutma performansları değişiyor. Yazılım destekleri bazı markların çok iyi, bazı markaların kötü oluyor.

Anakartta Gen 5 desteği mevcut. Ayrıca dilerseniz bir miktar fiyat farkıyla bu Anakartın WiFi özelliği olan versiyonunu da tercih edebilirsiniz.

Anakart olarak msi mag x670e tomahawk seçtim bi arkadaşın tavsiyesine göre

onun haricinde rtx 4080 ve amd 7 7800x3d sisteme önerdiğiniz power s. yeterli olurmu ?

Anakart olarak msi mag x670e tomahawk seçtim bi arkadaşın tavsiyesine göre

onun haricinde rtx 4080 ve amd 7 7800x3d sisteme önerdiğiniz power s. yeterli olurmu ?

Şöyle bir baktımda sisteme 1000W almanız daha garanti olacaktır. Özellikle sistem aşırı yük altındayken 750W'ları geçebilir. Daha yüksek almanız daha iyi olacaktır.

Aynı modelin 1000W versiyonu: Asus TUF-GAMING-1000G 1000 W Power Supply

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…