%95 sağlığı olan HDD alınır mı?

tabii ki alınır %95 daha ne olacak.
Sağlık öyle olmuyor. Yüzde 1 olana kadar kullanamıyorsun zaten. %95 hatrı sayılır miktarda bad sector demek.
Bende deneyimime dayanarak yazdım bunu, öyle bir ssd almıştım 3 yıldır kullanıyorum en ufak bir şikayetim yok. Alınır hem de bal gibi alınır
SSD çok başka bir mesele. Onun sağlığını içindeki yazılım belirliyor, sıfıra indiğinde bile çalışan modeller var.
hocam ssd yazmışım alışkanlık hdd yazacaktım. Ya tabiki sonuç olarak parası varsa gidip sıfırını alması güzel olur ama belli ki bütçesi kısıtlı. Ben de alırsa kullanabileceğini düşünüyorum ben kullanıyorum şahsen bir sorun yaşamadım. Deneyimimi yazmak istedim herkesin görüşüne de saygı duyarım .
 
Alınır hem de bal gibi alınır.
Anlıyorum deneyiminiz olmuş ama bu cümle yarın bir gün konu sahibi Verilerim gitti dediğinde data kurtarma merkezi masrafını kendi cebinizden ödemeyecekseniz iddialı bir cümle. Zira sizin HDD durumu biraz şans gibi geldi. HDD sadece sağlığa göre alınmaz zaten.

2. el HDD alırken direk sağlığa göre alınmaz. HDD Sentinel ile bütün testleri yapın. Crystal disk info/mark ile bütün değerlere bakın. Özellikle diğer kişilerinde belirttiği gibi bed sector testi şart. Bu bilgiler elinize ulaşmadan almayın. 1 bed sector varsa o zamanla daha da çoğalır.

Benim az önce yazmayı planladığım şeyi yazmışsınız. Katılıyorum.
 
Anlıyorum deneyiminiz olmuş ama bu cümle yarın bir gün konu sahibi verilerim gitti dediğinde data kurtarma merkezi masrafını kendi cebinizden ödemeyecekseniz iddialı bir cümle. Zira sizin HDD durumu biraz şans gibi geldi. HDD sadece sağlığa göre alınmaz zaten.

Benim az önce yazmayı planladığım şeyi yazmışsınız. Katılıyorum.

Arkadaşlar alıp satacağım sadece. Kullanmayacağım, 200 TL gibi bir ücrete buldum.
 
Sağlık durumu %95'ken neden sağlıksız oluyor açıklama yapabilecek var mı?

HDD disk SSD gibi değil darbe almadığı (fiziki) çok sağlamdır. Ya da çok büyük bir elektrik yıldırım vs olmadığı sürece üstte yazdım 13 yıllık HDD var üstüne yazmadığım şey yok 2000TB'dan fazla 2300 gün çalışma saati hala %100 disk Samsung HD105'sı model SATA 2 13 yıl aktif. Hesabını siz yapın 6 senelik WD 4TB disk var oda %100 yani bu diskler de %5 büyük bir değer.

İnsanlar SSD ile karıştırıyor. En nihayetinde %95 olarak alırsın sorun olur olmaz falcı değiliz. Ama yardım açısınıdan fikir soruluyorsa söylemek gerekiyor. Alan hesabını yapar uyarsa alır uymazsa almaz.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı