9500-10.000 TL Sistem Tavsiyesi

Lasciarlo Andare

Hectopat
Katılım
20 Mart 2016
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar bütçem bu kadar ama zorlayarak bunu 10.000 yapabilirim. Sizden isteğim GTX 1080 PC toplamanız ve SSD'de Okuma ve Yazma hızlarının fazla olması gerekiyor ve Mekanik Klavye de önerisi bu bütçe içinde. Cevaplarınız bekliyorum teşekkür ederim. Bu arada HDD bende var.
 
Ara Toplam3.519,78 TL
Toplam KDV633,56 TL
Sepet Toplam Fiyatı4.153,34 TL
[TBODY] [/TBODY]
Ekran Kartı: ASUS GTX1080 ROG STRIX GAMING 8GB GDDR5X 256Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı

Öncelikle şunu belirtmekte fayda var: "K" ibaresi bulunan işlemciler çarpan kilidi açık, yani overclock yapılabilir işlemcilerdir. Aynı durum anakartlarda "Z" ve "X" serisi kartlarda mevcuttur. Bu nedenle bu ikisi mutlak şartlarla bu şekilde seçilmelidir. "K" ibaresi bulunmayan işlemciler için B,H gibi anakart serileri tercih edilir.
Devamında yaptığım sisteme gelirsek üst düzey bir işlemci var. Bunu OC edebilme imkanı veren ve isteğiniz doğrultusunda ilerde ikinci bir ekran kartı desteği yani SLI desteği olan bir anakart tercih ettim. Çift modül RAM tercihi yaptım aynı şekilde çift modül RAM ile daha sonra geliştirebilirsiniz sistemi. Çift kanal çalışan bellekler her zaman tek modül belleklere göre daha performanslıdır. Bunun dışında depolama için standart bir HDD ve SSD ekledim sisteme. Geniş ferah bir kasa ve işlemci için bir sıvı soğutma sistemi tercih ettim. Bunlar sayesinde sistemin ısısı gereken seviyelerde tutulabilir ve sıkıntı çıkarmaz. OC yapmayı düşünürseniz de bu ısı olayları önemli. Kasaya dahil 750W 80+ sertifikalı güç kaynağı da hem OC hem de ileride SLI yapmanız durumunda ihtiyacınızı karşılayacaktır. Hayırlı olsun şimdiden.

Başka bir arkadaş daha aynı bütçeli sistemi istemişti oraya verdiğim sistemi kopyaladım.
Diğer konu linki : 7000 TL PC Toplama

Üzerinde yapabileceğiniz düzeltmeler olarak:
- SSD'yi PCI-e özellikli seçerek hızını artırabilirsiniz ya da Samsung Pro serisinden seçerek yapabilirsiniz.
-Eğer monitör ihtiyacınız varsa Asus PB287Q tercih edebilirsiniz; ki bence böyle bir sisteme geçerken kesinlikle monitör 4K seçilmeli.


Bunlara harcadığınız 2000-2250 TL civarı bütçeden sonra kalan paranızla mekanik klavye tercih edebilirsiniz. Bu yöndeki tavsiyem de Corsair K70 Lux RGB modelidir. Switch olarak da red ya da brown tercih edersiniz. Redler daha seslidir; eğer sorun oluşturur derseniz daha sessiz brown switch tercih edin. Bir de blue switch var; genellikle yazı yazanlar için tavsiye ediliyor. Ancak oyunlarda pek tavsiye edilmiyor.
 
Corsair K70 LUX Mekanik Gamer Klavye Oyuncuların Güvenilir Marketi GameEkstra.com 'da
Ortadaki kısım için özür dilerim. Ne olduğunu anlamışsınızdır zaten.
Screenshot_2016-09-06-19-14-22.png
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı