9500 GT ekran kartı sıcaklığı normal mi?

ellesme03

Hectopat
Herkese merhaba, benim ekran kartı sıcaklığım aşağıdaki resimde belirttiğim gibi malum yaz aylarına giriyoruz ekran kartım ZOTAC GeForce 9500 GT [ZT-95TEK2M-FSL] bu acayip ses çıkartıyor. Ekran kartını kaç defa yağladım temizledim sonuç aynı dönmesinde sıkıntı var zaten yazın değiştireceğim. Ama şu anki sıcaklığım normal mi? Yükte 50-55 derece arası değişiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu dereceler cogu kisinin hayal ettigi sicaklik degerleri. Isil bazda hicbir sorun yok. 80 dereceyi gectiginde endiselenecek durumlar olabilmekte.

Piyasada ekran kartlari icin sogutucu moduller bulunmakta. Biraz bakinirsaniz pekcok sey bulabilirsiniz. Fanin kendisini degistirmek riskli bir islemdir ve buyuk ihtimalle basarisiz olursunuz.

Piyasada baya buluyorum ama uyumsuzluk sorunu yaşayacağımı düşünüyorum. Boyut desem saçma bir değer 5 cm çıkıyor onu bulsam bile vida yuvalarına uyucak bir fan nasıl bulacağım. Galiba en iyisi değiştirmek olucak ama bu kart beni yaza kadar diğer bileşenlere zarar vermeden idare edebilir mi ?

Cikardigi sesten rahatsizlik yasama durumunu goz ardi edersek neden etmesin ki? Sicaklik degerleri boyle seyrettigi surece mesele yok.

Benimki XFX GeForce 9500 GT son zamanlar zorda bayaa ısınıyor 110 derece falan
normalde ise 60-70 derece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…