9500 GT Overclock Denemesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
MSI Afterburner var. GPU Tweak var. Overclock yapacağınıza daha iyi bir kart alırsanız performans baya artar.

Merhabalar,
Ben Galaxy modelini kullanıyorum 9500GT'nin. Açıkçası bu kart için overclock demek iki model yukarı atlamak demek. Potansiyeli aşırı yüksek. Ben Gputool ile 800MHz çekirdek, 480MHz memory ve 1800MHz shader clock hızlarında çalıştırıyorum. Ancak bu değerleri şu şekilde yaptım. Örneğin 20 çekirdek yükselttim, 20 memory. Baktım sorun yok, ikisini birden yükselttim. Arayı tutturmak gerek. Bu güne kadar overclock yapmadığıma pişman oldum. Neyse. Kesinlikle öneririm.

Böyle uğraşılmaz. Format atsam bile ayarları sıfırlamayacak program mevcut mu ? Sen 800 MHz yapmışsın. Ben 770 MHz clock, 500 memory clock, 1745 shader yaptım, sistem mavi ekran verdi. Sen nasıl 800 MHz yaptın ? Voltaj mı verdin ?

Eskiden overclockcular işemci alırken seri numarasına felan bakarlarmış. Yoksa teki 3ghz rahat yaparken teki 2.4'lerde işlemci yakıyormuş.

Eskiden overclockcular işemci alırken seri numarasına felan bakarlarmış. Yoksa teki 3ghz rahat yaparken teki 2.4'lerde işlemci yakıyormuş.
O durum işlemcilerin fırından çıkma kalitesine göre değişirdi. Mesela her çıkan core 2 quad 9650 aynı o.c potansiyeline sahip değildi. Ama günümüzde bu durumu iyi toparladılar.

Gpu Clock 728, Memory Clock 500, Shader Clock 1718 yapabildim, daha arttırınca ekranda yırtılmalar oluyor. Stabil çalışmıyor. Test for stability ile test ettim, error pixel vermedi. En stabil ayarlar bunlar, power yetmiyor heralde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…