9500 TL 3D modelleme, render ve animasyon için monitör önerisi

atilgannnn

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
İç Mimar
Dostlar selam, ihtiyaçlarımı anlatabilmek adına biraz uzun olacak kusura bakmayın, iç mimarım. Müşterilerim için, Profesyonel 3D modelleme, bununla birlikte gerçekçi render ve animasyonlar üretiyorum.
Bunun için; sistemimle uyumlu 2K QHD 27 inch - IPS panel, dahili hoparlörü olan, pivot (dikey döndürebilme) özelliği, renk doğruluğu çok yüksek, en az 350nit (CD) parlaklığı olan bir monitör arıyorum. Bir de uzun saatler ekrana bakmam gerekiyor. Göz yorgunluğunu gerçekten azaltacak veya uzun süre ekrana bakınca gözlerimin daha az yorulacağı, eyecare'ına güvenebileceğim bir monitör olması benim için gerçekten önemli. Birde casper 27 inch 2k bir monitörüm daha var yeni alacağım ekranı ana ekran yapıp şu an kullandığımı 2. ekran olarak sisteme bağlamak istiyorum. Bununlada uyumlu olursa sevinirim. Dell ultrasharp serisi ve ViewSonic arasında çok kalıyorum. Uzun süredir beğendiğim bir monitör var alta linkini bırakıyorum, bir de kendi önereceğiniz modeller varsa beklerim.

Sistem özellikleri:
Anakart: ASRock taichi X470
Ekran kartı: ASUS RTX 2080 OC Advanced Edition
İşlemci: Ryzen 7 5800
RAM: XPG 8x4 32 GB 3600 MHz RAM

ViewSonic VP-2756 2K QHD - 27 İnch Profesyonel Monitör:

ViewSonic hakkında bilgim yok ama bu monitör sizin kullanım amacınız ve isteklerinize gayet uygun:

Hangisi renk doğruluğu açısından daha iyidir bilemiyorum. Saint Lucia hocam cevap verebilir.

@Saint Lucia

Bu model kesinlikle çok iyi bir tercih, pro seviye renk yönetim monitördür.

Bütçede çıkarsanız ASUS'un proart serisi modellerine bakın. Profesyonel renk yönetim monitörleri oldukça başarılı ürünleri var.

Teşekkür ettim buda güzel ürün. Fakat 4k ' mı tercih etmeliyim bilemedim kullandığım 3D programlarda arayüz çok küçülüyor 4k'da. şu an 2k kullanıyorum memnunum. Dediğim gibi Dell'e karşı zaafım var müthiş bir garanti sistemleri ve yerinde teknik servisleri var. Ama bayadır viewsonic'i takip ediyorum birde merak ediyorum. Dell'den mi tercih etmeliyim viewsonic'tenmi arada kaldım. @Saint Lucia bir cevap verebilirsen sevinirim

Evet güzel makine gerçekten biri dell'i tercih et şundan şundan dolayı demezse büyük ihtimal seçimim bu olucak.

Bütçede çıkarsanız ASUS'un proart serisi modellerine bakın. Profesyonel renk yönetim monitörleri oldukça başarılı ürünleri var.
Yani proarttan emin olamadım

Böyle bir modeli var, viewsonic daha iyi gibi geliyor. bir iki yerdede proartı direk eleyin diye okudum profesyoneller için

Son düzenleme:
@atilgannnn Baktığın ViewSonic işinize tam yakışan bir monitör. Delta renk seviyesi konu içinde geçen tüm monitörlerden üstün. Görsel tasarıma özen gösterenler için üretilmiş bir model çünkü.
DCI-P3 kapsamı %81 ve renk üzerinde oynama yapanların en çok tercih ettiği özelliktir. Adobe RGB ve sRGB değerleri ViewSonic tarafından güçlendirilmiş. Fabrika kalibrasyonunda da ViewSonic başarılıdır.
Bu modelin familyasından olan ViewSonic ColorPro VP2786-4K, Fotoğraf Monitörü Kategorisinde 2023 TIPA Dünya Ödülü Kazandı bu monitör sizin sektörünüz için en tepede ki modeldir. Bir gün almak nasip olur umarım size de.
ASUS Pro serisi tam bir balon. ASUS'u renk konusunda başarılı bulmuyorum. ViewSonic daha yumuşak dokunuşlara sahip.
ViewSonic bu alanda neden başarılı mesela sRGB ve Adobe RGB: Hangisini Kullanmalıyız? - ViewSonic Library şöyle bir link bırakayım. Renklere önem verenlerin okuyup aydınlanması gereken bir makaledir.

Teşekkür ettim şimdi içim rahatladı, bugün sipariş geçicem viewsonic'e. Attığın vp2786 örneğinde dcı-p3 %98 olarak belirtilmiş. Tabi ne kadar ekmek o kadar köfte olayı. Aklımda kalmasın yine sorayım. Yabancı kaynaklarda dcı-p3 %95 veya ona en yakın değerleri tercih edebilirsiniz diyorlar. Doğru renklere ulaşmak adına dcı-p3 %81 bir problem yaratır mı?

Aklımda kalmasın yine sorayım. Yabancı kaynaklarda DCI-P3 %95 veya ona en yakın değerleri tercih edebilirsiniz diyorlar. Doğru renklere ulaşmak adına DCI-P3 %81 bir problem yaratır mı?

DCI-P3 aslında sinema ve film sektörü içindir. Projeksiyon cihazlarının çözünürlüğü monitör veya TV'ye göre daha güçlü ve yüksektir. Film içinde gösterilen renklerin her alanda aynı tonu verebilmesi için dCi renk uzayının derecesi %95 olması gerekir. Çünkü büyük bir perde üzerine yansıtma yapılıyor. Mantık büyüğen piksellerin renklerini kaybetmemesi.
Sen bu monitör ile perdeye yansıtma yaparsan normal bir monitörün yansıttığı renklere göre daha iyi renkler göreceksin demektir.
*2K bir monitör için aman aman gerekli değildir. Lakin ViewSonic bunu es geçmemiş ve üstüne %81'lik bir oran koymayı başarmış. Kısaca problem yaratmaz. Kullanacağın alana göre avantaj sunuyor.

Anladım, teşekkür ederim değerli bilgiler için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…