Arkadaşlar şu an 7-8 senelik bir 3770K işlemcili sistem kullanıyorum. Ekran kartımı 1 sene kadar önce RX 580 4 GB olarak değiştirmiştim. AMD'nin yeni çıkaracağı ekran kartlarını beklemek istiyorum. RTX 2070 ayarında bir AMD ekran kartıyla değiştireceğim RX 580'i. Bu yüzden listeye ekran kartı eklemedim, şimdilik almayacağım. Sizce mantıklı bir tercih olur mu? Yeni ekran kartını alana kadar RX 580 ile bu sistem bir sorun yaşatır mı veya bu parçalar arasında uyumluluk sorunu var mıdır? Her türlü yorumunuzu tavsiyenizi bekliyorum.
Corsair Force MP510 CSSD-F480GBMP510 480 GB NVMe M.2 SSD en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları en ucuz fiyatlarla n11.com'da. Kampanyalı ve indirimli fiyatlarla satın al.
X570 anakart ve 850W PSU gerekli mi? Neden gerekli? Ryzen 4000 serisine geçmeyi düşünmüyorum çok sık bilgisayar değiştirmiyorum muhtemelen daha ilerleyen zamanlarda (mesela 5-6 yıl sonra) çıkacak olan işlemcilere X570'de yeterli gelmeyecektir diye düşünüyorum, yanılıyor muyum? Bir de şu an gerekli değil ama ileriye dönük olarak bakınca 32 GB RAM'dense 3700X daha mı çok fayda sağlar? Şimdilik 16 GB RAM alsam diğer slotlara ilerde gerekirse 2x8 daha eklediğim zaman aynı marka aynı model bile olsalar aralarında uyum sorunu olabilir deniyor. Çünkü RAM'den fiyatı kısmayınca 3700X'e geçemem fiyat artıyor. Bu yüzden düşündüm bu kadar.
X570 anakart ve 850W PSU gerekli mi? Neden gerekli? Ryzen 4000 serisine geçmeyi düşünmüyorum çok sık bilgisayar değiştirmiyorum muhtemelen daha ilerleyen zamanlarda (mesela 5-6 yıl sonra) çıkacak olan işlemcilere X570'de yeterli gelmeyecektir diye düşünüyorum, yanılıyor muyum? Bir de şu an gerekli değil ama ileriye dönük olarak bakınca 32 GB RAM'dense 3700X daha mı çok fayda sağlar? Şimdilik 16 GB RAM alsam diğer slotlara ilerde gerekirse 2x8 daha eklediğim zaman aynı marka aynı model bile olsalar aralarında uyum sorunu olabilir deniyor. Çünkü RAM'den fiyatı kısmayınca 3700X'e geçemem fiyat artıyor. Bu yüzden düşündüm bu kadar.
8 GB RAM bile standart haline yeni geldi sayılır. 16 GB RAM bence seni 5-6 yıl idare eder. Sıkıntı yaşarsan veya içine sinmezse piyasayı takip edip RAM takviyesi yapabilirsin sistemi aldıktan sonra. X570 konusunda ise seninle aynı düşünüyorum 5-6 yıl kullanacaksan gerek yok bence.