Rehber 9500 TL'den Düşük Laptop Tavsiyeleri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Web'de gezinme ve dosya görüntüleme/düzenleme dışında pek bir şey yapmayacak biri bunlardan hangisini tercih etmeli? Batarya ve akıcılık açısından.

@Mithat Berhan hocam siz olsaydınız seçeneklerden hangi laptopu tercih ederdiniz?
2.soru: Hocam size soracağım soru saçma gelebilir laptoplarda nasıl bir şartlar var hattımız üstümüze mi olmalı laptop için?

@Mithat Berhan hocam elinize sağlık "9500 TL" gibi bir fiyata bulunabilecek en iyi cihazları sıralamışsınız. Sınır biraz daha yüksek olsaydı en azından mx ekran kartına sahip bilgisayarlar önerebilirdik ama sınırdan dolayı o kadar bile öneri yapamadık. Ama buna rağmen gerek 610M gerek İntel İris Xe Graphics , paylaşımlı ekran kartları olmalarına rağmen kullanıcıya hafif bir düzeyde de olsa oyunculuk yapmasına imkan tanıyor öyle ki İntel İris Xe Graphics GTA 5 gibi bir oyunu 1080 P normal ayarlarda oynatacak seviyede yine 610M'de GTA 5'i 1080 P Low'da oynatabiliyor. Bu kartlar belki Starfield veya Cyberpunk açmayacak ama en azında Valorant , CS 2 gibi rekabetçi oyunları düşük ayarlarda herhangi bir sıkıntı olmadan kullanıcının oynamasını sağlayacaklardır. Zaten bu cihazlar 9500TL'lik fiyat bandında seçilebilecek en iyi cihazlar. En azından bu iki paylaşımlı ekran kartlı cihazları seçenler birazda olsa oyun deneyimi yaşayabilecekler.

Performanstan ödün vereyim ama ışıklı klavyem, metal kasam (en azından klavye tabakası) olan bir cihaz yok galiba. OBS ile yayın yapmak için güzel kampanya, en azından çantama atacak bir dizüstüm de olur diye düşündüm de yok gibi.

Hocam selam,
Öncelikle elinize emeğinize sağlık fakat 1.ve 2.sıradaki laptopların işlemcisini karşılaştırdığımda neredeyse eşit hatta 2.sıradakinin işlemcisinin biraz daha iyi test sonuçları verdiği siteler gördüm.
Yine de tekrardan teşekkür ediyorum.

@SametKolu işlemci güçleri benzer ama RAM farkından önce geçiyor 7520U.

7 -> 7.nesil Ryzen
5 -> Ryzen 5
2 -> Zen 2 mimarisi
0-Kod adı için. 0 veya 5 olabilir.

anlayacağınız işlemci Zen 2 ile yani eski mimari ama LPDDR5 RAM ile daha iyi hale geliyor.

Eğer 2x8 Dual Channel bellek yaparım derseniz 5500U daha mantıklı. HP RAM yükseltmeye açık.

Aslında tasarım okuyorum çizim için ve tabii az da olsa oyun için düşünüyorum ilk başta model Lenovo V14 G4 amn 82YT00JHTX aralarında en iyisi mi acaba?

Bwnde onu düşünüyorum oyun için ne derece yeterli olur bilmiyorum bilen varsa cevaplayabilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…