950M ile Ray Tracing ve Optimizasyon Sıkıntısı

Ray Tracing..

• ..yaparsın.

• ..yapamazsın.

• ..yaparsın ama kartı yakarsın.

• Boş yapma kardeş dalma hayallere.

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.

RizelyFaruk

Decapat
Evet,
doğru okudunuz. 950M ekran kartımla Ray Tracing yapabilir miyim? Bence yaparım. Sadece performans kaybım olur, değil mi? Yazılımsal olarak mümkündür, değil mi? Ayrıca DirectX 12.2 performans yükseltiyorsa eski kartlara uygulanması daha iyi değil mi? Yeni kartların bu kadar optimizasyona ihtiyacı yok bence. Eski kartları da optimize etsinler. Her neyse. Bana optimizasyon lazım. İnternetteki Gameplay'lere bakıyorum, GTA V'te yüksek ayarlarda 60 FPS misler gibi oynuyor. Benim bilgisayarım GTA V'i en en en düşük ayarda en en en düşük çözünürlükte gölgeler kapalı 30-40 FPS arası alıyorum. Sistemimi yazayım da performansımın neden düşük olduğunu belki anlarsınız.
GTX 950M
i7 7500U
12GB Ram
1TB HardDisk
Şahane bir sistemim yok ama berbat da değil. PUBG'de en düşük ayarlarda 20- 25 FPS arası alıyorum. Yardım edin lütfen. Neden sistem kasıyor?
Teşekkürler,
Faruk T

Yapamazsın, çünkü 950M bunun için tasarlanmaması yanı sıra o kadar güçlü değil. Berbat değil elbette ama neye göre berbat değil?

Eski kartları da optimize etsinler. Her neyse.
İsteseler ederler, ama 0-1 FPS ile oynarsın. Zaten RTX desteği 1060Ti ve üstü için, asıl RTX ise RTX serisi ekran kartlarında oluyor.

QUOTE="RizelyFaruk, post: 5926384, member: 246482"]
İnternetteki Gameplay'lere bakıyorum, GTA V'te yüksek ayarlarda 60 FPS misler gibi oynuyor.
[/QUOTE]
Onlar 2080Ti ve i9-9900K kullandıkları için olabilir mi?

Yanma kısmına gelirsek, normalde bilgisayar kendini kapatması gerekir ancak başarıp RTX ayarlarını açsan bile GPU tam güç çalışacağı için yanma ihtimalide olur elbette.

Son düzenleme:
Eski kartları da optimize etsinler. Her neyse.
Minimum sadece 1060Ti yani 6 GB versiyonu RTX destekliyor ancak çok düşük ayarlarda.

(Moderatör arkadaşlar bu mesajı konudaki ilk mesajıma eklerse sevinirim. Yanlışlıkla ilk mesaja ekleyeceğime yen mesaj yazdım.)

Son düzenleme:
Ray Tracing ozellikli kartlar bildigim kadariyla ekran kartinin icinde istasyon gibi calisan ozel cekirdege sahip. Yazilimsal olarak mumkun degil diye biliyorum. Yazilimsal olsaydi GTX1080Ti ile yaparlardi onu. Zaten yapilsa bile boyle bir sistemde ekran kartiniz yanardi. Laptoplarda boyle seylere hic gerek yok. Termal macunu degistirip iyi bir sogutma sagladiktan sonra FPS'inizin yukselmesi muhtemeldir. Yeni kartlar optimize edilmezse neden alalim ki? Normalde 60FPS aldiginiz yerde optimizasyon ile 75FPS neden almamaliyiz? Konuyu acmadan once birazcik arastirmalisiniz bence.

Ekran kartın kötü demiyorum. Almak istediğin deneyim üst düzey. Kartın karşılamaz bunu.
Bu kesinlikle doğru, RTX serisi kartlar için ışın izleme var.

Yani hala bu teknoloji bir lüks.

Minecraft için düşünüyorsanız, Optifine'lara bakabilirsiniz.
Ray tracing açamazsınız.
Açsanız dahi, bu ekran kartı bu iş için "çok" güçsüz.

Minecraft'ta mod çıkaran/çıkaracaklar var. Gayet iyi hazırlıyorlar. Tavsiye ederim.

12GB Ram nasıl oluyor?

Bir de zaten GTX950M öyle şahane değerler verebilecek bir ekran kartı değil ki.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı