Dryondaime
Megapat
Daha fazla
- Meslek
- Nöbette doktor, nöbet dışında oyuncu :)
2 adet M.2 kullanıyorum. Birisi 3 yıllık Samsung 960 EVO. HWiNFO'da 2 adet sıcaklığı görünüyor ilki hep düşük 45'i geçmiyor ama ikincisi zamanla artıyor (Memory Controller'in sensörü imiş). Bunun sıcaklığı 70'lere kadar çıkıyor, çıktıkça da performansı düşüyor.
Şöyle ki okuma hızı 3500 olması gerekiyorken yarıya düşüyor.
Çıkarıp başka M.2 yuvasına taktım olmadı, anakartın heatsink ve termal pedleri iyice bassın diye sıkıştırdım ama yine fayda etmedi.
Sadece en son ne yaptıysam montaj sonrası ilk denemede vermesi gereken hızları verdi. Ama sonra tekrar düştü.
Firmware Update'ini yapamadım M.2'nin. Acaba o thermal throttling'e sebep olabilir mi? Kasamın hava akışı gayet iyi. GPU ve CPU oldukça serin çalışıyor.
Şöyle ki okuma hızı 3500 olması gerekiyorken yarıya düşüyor.
Çıkarıp başka M.2 yuvasına taktım olmadı, anakartın heatsink ve termal pedleri iyice bassın diye sıkıştırdım ama yine fayda etmedi.
Sadece en son ne yaptıysam montaj sonrası ilk denemede vermesi gereken hızları verdi. Ama sonra tekrar düştü.
Firmware Update'ini yapamadım M.2'nin. Acaba o thermal throttling'e sebep olabilir mi? Kasamın hava akışı gayet iyi. GPU ve CPU oldukça serin çalışıyor.
Son düzenleyen: Moderatör: