960 EVO M.2 SSD thermal throttling yapıyor

Dryondaime

Megapat
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Meslek
Nöbette doktor, nöbet dışında oyuncu :)
2 adet M.2 kullanıyorum. Birisi 3 yıllık Samsung 960 EVO. HWiNFO'da 2 adet sıcaklığı görünüyor ilki hep düşük 45'i geçmiyor ama ikincisi zamanla artıyor (Memory Controller'in sensörü imiş). Bunun sıcaklığı 70'lere kadar çıkıyor, çıktıkça da performansı düşüyor.

Şöyle ki okuma hızı 3500 olması gerekiyorken yarıya düşüyor.

Çıkarıp başka M.2 yuvasına taktım olmadı, anakartın heatsink ve termal pedleri iyice bassın diye sıkıştırdım ama yine fayda etmedi.

Sadece en son ne yaptıysam montaj sonrası ilk denemede vermesi gereken hızları verdi. Ama sonra tekrar düştü.

Firmware Update'ini yapamadım M.2'nin. Acaba o thermal throttling'e sebep olabilir mi? Kasamın hava akışı gayet iyi. GPU ve CPU oldukça serin çalışıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Termal padleri yenileyin hocam. Arctic'in termal padlerinden alıp koyun. Sorun olmaz. Vida baskı yapmıyorsa biraz daha sıkın.
Vidaları tam sıkmama rağmen sanırım bir tık oturmuyor yerine.

Es kaza 3500 MB/sn görmüş olmasam bozuk olduğunu düşünücem ama sanırım termal ped tam basmıyor.

Örnek ürün gönderir misiniz?

Hocam heatsinkin üstünde yer alan thermal pedleri ayırıp direk ssd'nin üzerine yerleştirip o şekilde montajını yaptım. Sıcaklıklar ancak 60 civarında oluyor o sorun çözüldü ancak SSD'nin hızı yarısı kadar hala. Yazılımsal bir şey olabilir mi acaba

"Güncellemeyi yaptım" diye okumuşum. Samsung Magician indirip güncellemeyi yapın. Ondan olma imkanı var.

Ayrıca testi ATTO Benchmark ile yapın.

Dosya Ekleri

• hssd.jpg
    hssd.jpg
    276,9 KB · Görüntüleme: 41
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı