960 GB+ SATA SSD Önerisi

tavi

Kilopat
Katılım
4 Temmuz 2018
Mesajlar
63
Dizüstü bilgisayarımın SATA HDD'si arızalı olduğundan SATA SSD ile değiştirmek istiyorum. En az 1 TB olması lazım, bütçe olarak üç bine çözmek iyi olur ama üstüne bu kadar daha koy hiç sıkıntı yaşamazsın diyorsanız düşünebilirim. Bulduklarım:

Kingston A400 almayın denilmiş forumda, Kioxia için de hızı hemen düşüyor denilmiş yine de Kioxia alacağım gibi duruyor.
 
Bu paralar tamamen saçmalık. 1TB M.2 SSD de aynı para ve bunlar 500-600 gibi okuyup yazarken M.2'ler 6000-7000 okuyup yazıyor. Teknoloji eskiyip üretim azaldıkça bunlar coştu iyice arkadaş. Yok mu SATA'yı M.2'ye çeviren aletler insanlar takıp kullansın.
 
Yabancı forumlarda Kingston A400 ile aynı sorunlardan muzdarip olduğu söylenip önerilmemiş bu ürün pek. Bilginiz var mı?

Ben 3-4 aydır kullandığım için önerdim. Kronik bir sorunu var mı bilmiyorum ben henüz yaşamadım. Çok şikayet varsa almayın tabii ki. Ben indirimdeyken almıştım absürt bir rakama.
 
Pek bir bilgim yok ancak bunun fiyatı güzel gibi DRAM'li bir model fazladan bin lira vermeye değer mi bilemiyorum tabii sizin kararınız. M.2'lerde SATA'ları geçtikleri için dönüştürücülü falan kullanmakta karlı değil.
 
Yabancı forumlarda Kingston A400 ile aynı sorunlardan muzdarip olduğu söylenip önerilmemiş bu ürün pek. Bilginiz var mı?
Phison S11 kaynaklı Reddit'te laf söylemişler ama Silicon Motion'lara nazaran en temiz kontrolcü. Exceria SATA'da S11 kullanıyor.
A400 ekstra olarak 2D NAND vakasına sahipti. En son çıkan S11'li Micron modelleri ne durumda bilmiyorum.

S270 yada Exceria SATA. Şahsen fikrim bu.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…