Benim eski bir bilgisayarım var ve bu bilgisayarımı biraz güçlendirmek istiyorum. Bu bilgisayar için 9600 GT ekran kartı ve 9800 GT ekran kartı seçeneğim var. Sizce hangisini tercih etmeliyim?
Kanka o ekran kartları şuan tarihi eser oldu. Yani onları alarak sistemini güçlendiremezsin. Zaten ikisinin de Dx11 desteği yok. Oyunları açmaz bile. Zamanında uzun süre 9800 kullanmıştım. Hatta halen duruyor ve çalışıyor. Ama artık bir olayları yok.
9800 daha iyidir muhtemel ama 9600GT'nin 1GB 256Bit versiyonu ile CS:GO düşük ayarlar +120FPS GTA4 gölgeler kapalı onun dışında Ultra ayarlar 40 70FPS. İnternet Cafe Simulator 40-60FPS. Gibi gibi.
Zamanında GTA V ilk çıktığında indirmiştim. DirectX 10 destekleyen bir oyundur kendisi. En düşük ayarlarda 30-40 FPS arasında çokta keyif alarak oynamıştım. Herkes kötüler gibi konuşmuş fakat ikisi arasında seçiceksen tabii ki GT 9800. 1 GB modelleri en üst GT serisi ekran kartıdır tıpkı GTX 1080 Ti ekran kartları gibi. Tek üzücü olan durum Crysis 3 çıktığında sadece DirectX 11 desteklediğinden dolayı açamamdı. Harici bir çok oyunu keyifle oynamıştım. TES : Skyrim , The Witcher 2, Crysis 2 gibi zamanın sağlam oyunlarını.
Almanızı tavsiye etmem ikisini de. İlla alacağım derseniz tabii ki biraz daha iyi olan 9800 GT derim ama bana soracak olursanız almayın. İkisinin de DirectX 11 desteği bulunmamakta ve bu da güncel oyunları oynayamayacağınız anlamına gelmekte. Bunu da göz önünde bulundurmalısınız.