9600 GT sistem yükseltme tavsiyesi

EmirhanZınkal

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Ben bilgisayar programcılığı bölümünde okuyorum. Elimde eskiden kalma ve aşırı yavaş masaüstü bilgisayar var. Benim de çok donanımsal bilgim yok. Yazılım programlarımı kaldırması için yükseltme yapmak istiyorum. Anakart bilgisi resimde mevcut. Bir inceleyip ne gibi yükseltebileceğim hakkında bilgi verir misiniz?

Dosya Ekleri

• 20220312_130106.jpg
    20220312_130106.jpg
    243,9 KB · Görüntüleme: 59
  • 20220312_130123.jpg
    20220312_130123.jpg
    334,7 KB · Görüntüleme: 59
  • 20220312_130741.jpg
    20220312_130741.jpg
    167,7 KB · Görüntüleme: 59
Merhaba. Ben bilgisayar programcılığı bölümünde okuyorum. Elimde eskiden kalma ve aşırı yavaş masaüstü bilgisayar var. Benim de çok donanımsal bilgim yok. Yazılım programlarımı kaldırması için yükseltme yapmak istiyorum. Anakart bilgisi resimde mevcut. Bir inceleyip ne gibi yükseltebileceğim hakkında bilgi verir misiniz?
Bu sisteme para harcamaya degmez.
6 cekirdekli Phenom alicaginiza 3. nesil intel E3 sistem toplasaniz bile daha fazla performans alirsiniz.

Hocam yazılım uygulamalarını hızlı açsın diyorsanız önceliğiniz SSD olacak. Ama Hi Level gibi saçma şeyler değil, Samsung gibi adamakıllı, uzun süre götüren SSD almanız tavsiyemdir. Ben de sizin gibi yazılımcıyım, 5 gün önce Samsung 870 EVO 250GB aldım ve 15 dakikada anca açılıp kendine gelen Visual Studio şu an 3-5 saniyede açılıyor, Debug ederken hızlar 10 kat arttı. Önceden VS 2013 Kullanıyordum artık 2019 kullanıyorum ve ona rağmen hızlı. Demem o ki önceliğiniz SSD almak olsun, hızı gerçekten fark edersiniz. Bir de RAM takviyesi yaparsanız mükemmel olur 4 GB - 6 GB'a yükseltirseniz, yazılım için gerekli olan tüm IDE'leri sıkıntısız kullanırsınız. Tabii bunları program yazmak için kullanacağınızı umuyorum, eğer oyun da oynamak isterseniz İşlemci + Anakart + Ekran Kartı üçlüsünü de değiştirmeniz gerekecektir.

Hocam yazılım uygulamalarını hızlı açsın diyorsanız önceliğiniz SSD olacak. Ama hi level gibi saçma şeyler değil, Samsung gibi adamakıllı, uzun süre götüren SSD almanız tavsiyemdir. Ben de sizin gibi yazılımcıyım, 5 gün önce Samsung 870 EVO 250GB aldım ve 15 dakikada anca açılıp kendine gelen Visual Studio şu an 3-5 saniyede açılıyor, Debug ederken hızlar 10 kat arttı. Önceden vs 2013 kullanıyordum artık 2019 kullanıyorum ve ona rağmen hızlı. Demem o ki önceliğiniz SSD almak olsun, hızı gerçekten fark edersiniz. Bir de RAM takviyesi yaparsanız mükemmel olur 4 GB - 6 GB'a yükseltirseniz, yazılım için gerekli olan tüm IDE'leri sıkıntısız kullanırsınız. Tabii bunları program yazmak için kullanacağınızı umuyorum, eğer oyun da oynamak isterseniz işlemci + anakart + ekran kartı üçlüsünü de değiştirmeniz gerekecektir.

Anakart'da SATA 3 portu yok tam verimle SSD kullanamazsiniz.
4-6 GB RAM ile Visual Studio kullanmaya kalkarsaniz ayvayi yersiniz.
Phenom islemciler ile C# dosyalarini vs derlemek cok uzun surer.

Anakart'da SATA 3 portu yok tam verimle SSD kullanamazsiniz.
4-6 GB RAM ile Visual Studio kullanmaya kalkarsaniz ayvayi yersiniz.
Phenom islemciler ile C# dosyalarini vs derlemek cok uzun surer.

Aslında haklısınız hocam şimdi düşündüm de,
Arkadaş SATA 2 portta da kullansa yine hızda artış olacaktır ama dediğiniz gibi tam verim alamaz, anakartı sonradan yükseltebilir diye düşünmüştüm çünkü şimdilik amacı programlama uygulamalarını açmak.

İşlemci konusunda da yine bir gözden geçirdim, anakart + işlemci değişimi iyi olur arkadaşa.

Yalnız 6 GB RAM ile Visual Studio nasıl bir sorun çıkarır onu çözemedim hocam. Bilgilendirirseniz sevinirim, ben sorunsuz kullandım uzun süre. Aslında benim de pek bilgim yok.

Önerilerim:
2 GB RAM daha almanız Windows 10 stabilitesi için iyi olur.
240 GB SSD yeterli olabilir. (F/P ya da performans adına en iyilerinden biri)
Yok ben bu kadar para harcayamam beni idare etsin derseniz 2 yıl boyunca Windows 8.1 kurup kullanıp bunun üzerine VStudio 2013 kullanmanız tarafında olur.

Aslında haklısınız hocam şimdi düşündüm de,
Arkadaş SATA 2 portta da kullansa yine hızda artış olacaktır ama dediğiniz gibi tam verim alamaz, anakartı sonradan yükseltebilir diye düşünmüştüm çünkü şimdilik amacı programlama uygulamalarını açmak.

İşlemci konusunda da yine bir gözden geçirdim, anakart + işlemci değişimi iyi olur arkadaşa.

Yalnız 6 GB RAM ile Visual Studio nasıl bir sorun çıkarır onu çözemedim hocam. Bilgilendirirseniz sevinirim, ben sorunsuz kullandım uzun süre. Aslında benim de pek bilgim yok.

6 GB RAM için 3 kanal bellek kullanmanız lazım çift kanal gibi verim alamazsınız.
Windows 10 minimum 2 GB RAM yiyor VS 2019 2 GB minimum RAM yiyor arka planda Chrome vs kullanırsanız sistemde hiç boş RAM kalmaz.

6 GB RAM için 3 kanal bellek kullanmanız lazım çift kanal gibi verim alamazsınız.
Windows 10 minimum 2 GB RAM yiyor VS 2019 2 GB minimum RAM yiyor arka planda Chrome vs kullanırsanız sistemde hiç boş RAM kalmaz.

Peki daha fazla RAM takamıyor muyuz?
Yani benim düşüncem şimdilik SSD ile RAM desteği verip ilerleyen zamanda anakartla işlemciyi değiştirmek üzereydi ama böylede kullanılışlı olmayacaksa biraz daha notebookla idare edip yeni sistem kurarım.

Peki daha fazla RAM takamıyor muyuz?
Yani benim düşüncem şimdilik SSD ile RAM desteği verip ilerleyen zamanda anakartla işlemciyi değiştirmek üzereydi ama böylede kullanılışlı olmayacaksa biraz daha notebookla idare edip yeni sistem kurarım.

Hocam anakarti vs degistiriseniz RAM'de degistirmeniz gerekecek.
Yerinizde olsam B450 S2H gibi bir anakart alip 2x4GB RAM ve Athlon 3000G kovalardim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı