9600GT ve Q8300 ETS 2 takılma sorunu

thisiskaan

Kilopat
Yer
Dünya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese iyi akşamlar. Öncelikle konuyu yanlış bölüme açtıysam moderatörlerden özür diliyorum. 2 gün önce konusunu açmıştım 405₺'ye Core 2 Quad'lı ve 9600GT'li bilgisayarı aldım. Oyun testini yaptım Zula, CS:GO tarzı oyunlarda sorun yok akıcı şekilde açıyor ancak Euro Truck Simulator 2'de her zaman değil zaman zaman ancak öyle sinir edici takılmalar oluyor ki, bazen ses bile takılıyor. HDD kullanımı %100 oluyor bu arada oyun açıkken. Şüphelendiğim konulardan biri bu. Biri de işlemci temel frekansı 2.50GHz ancak 2.30'un üstüne çıkmıyor zaman zaman 2'nin altına düştüğü oluyor. Bundan kaynaklanıyorsa Overclock'la 3.0GHz'ye çıkartacağım. Yoksa ETS 2'yi kaldıramayacak bir sistem değil hatta 1440X900'de orta ayarlarda açıyor. Sistemin parçaları:
  • Zotac GeForce 9600GT synergy Edition 1GB 256Bit
  • Intel Core 2 Quad Q8300 2.50GHz
  • Kingston HyperX DDR2 2 GB 1066MHz
  • ASUS anakart (modeline bakmadım)
  • Xigmatek X Calibre 400W PSU
  • Samsung 500GB 7200RPM HDD
Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bios ayarlarını sıfırla sonra bi o.c yap 3 iidir.voltajıda statik yap 1.3-1.25 falan dene. Ses sorun olmaz diosan yine biostan smart fanı kapat sürekli cpu fan yüksek hızda calıssın. Sonrada pc stabile ulasınca bi anakartın modeline bakarak güncel driver indir bide öle dene.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı