9600X işlemci için anakart seçimi

Bütçe
7000

benkoray

Centipat
Daha fazla  
RAM
16x2 Patriot Viper 6000 CL30
İşlemci
9600x
Değerli forum kullanıcıları,
Yaklaşık 1-2 aydır sistem toplama konusunda derin araştırmalar yapmaktayım. Bunların sonucunda anakartın seviyesini almak istediğiniz performans ve ihtiyaçlarınıza göre seçebileceğimiz sonucuna ulaştım. Şahsen ben overclock yapacak biri değilim benim için işlemci Boost clocklarında anakarttan gerekli gücü anakartı fazla ısıtıp kısıtlamalara sebep olmadan alsa yeterli. Bunun üzerine hem yerli hem yabancı kaynaklardan edindiğim bilgilere göre 8+2+1 faz besleme değerlerine sahip Gigabyte B650M DS3H modelinde karar kılmıştım. (9600X işlemci için) fiyatı 6.400TL'den 7.800TL'ye fırlayana dek şu an bu fiyat bandında bunları karşılayacak anakart bulmada zorlanıyorum. Bu işlemciyi kullanıp daha uygun anakartlarla throttle olmadan kullanan var mıdır? Güncel stoklarda beni üzmeyecek anakart tavsiyesi alabilirim. Wi-Fi şart değil. Teşekkür ederim şimdiden.

9600X için bilindik markalardan en uygun B650 anakartlar bile yeterli. İleride üst seviye bir işlemci alma düşüncesi yoksa bunu alabilirsin. https://www.akakce.com/anakart/en-u...-amd-am5-ddr5-micro-atx-fiyati,301550832.html

Tavsiyeniz için teşekkür ederim hocam. 9600X e alternatif olarak Ryzen 7 7700 kullananlar var fakat 9600X zen 5 mimarisi ve 4nm seviyesinde olduğu için daha verimli çalışan bir işlemci sanırsam. O konuda bir yorum yapabilir misiniz?

Edit: Ufak bir inceleme sonucu 9600x in oyunlarda daha iyi performans verdiği görülüyor.

9600X çekirdek gücü olarak daha iyi bu yüzden özellikle FPS oyunlarında daha iyi performans verir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…