97 model aracta yakıt konusu

Makaleler
7
Merhaba. 1997 Corollam var. Enjeksiyon, benzin + LPG versiyonu. Ben yakit alacagimda LPG veya benzin fark etmeksizin hep Shell'den almaya calisiyorum. Babam da hep TP'den aliyor. Babam bana Shell'den alma hem pahalı hem de ayni yakit TPyle, butun benzinliklere ayni yerden gidiyor benzin diyor. Ben de Shell'den aldikca anlasamiyoruz. Sizce cok onemli mi? İnternetten baktigim kadariyla Shell'den alinan yakitla bayagi fark oluyor, TP'nin yakitini begenmiyorlar. Bu konuda aydinlatir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. 1997 corollam var. Enjeksiyon, benzin + LPG versiyonu. Ben yakit alacagimda LPG veya benzin fark etmeksizin hep Shell'den almaya calisiyorum. Babam da hep TP'den aliyor. Babam bana Shell'den alma hem pahalı hem de ayni yakit tpyle, butun benzinliklere ayni yerden gidiyor benzin diyor. Ben de Shell'den aldikca anlasamiyoruz. Sizce cok onemli mi? İnternetten baktigim kadariyla Shell'den alinan yakitla bayagi fark oluyor, TP'nin yakitini begenmiyorlar. Bu konuda aydinlatir misiniz?

Elbette fark vardır hocam TP nerede Shell nerede.

Merhaba. 1997 corollam var. Enjeksiyon, benzin + LPG versiyonu. Ben yakit alacagimda LPG veya benzin fark etmeksizin hep Shell'den almaya calisiyorum. Babam da hep TP'den aliyor. Babam bana Shell'den alma hem pahalı hem de ayni yakit tpyle, butun benzinliklere ayni yerden gidiyor benzin diyor. Ben de Shell'den aldikca anlasamiyoruz. Sizce cok onemli mi? İnternetten baktigim kadariyla Shell'den alinan yakitla bayagi fark oluyor, TP'nin yakitini begenmiyorlar. Bu konuda aydinlatir misiniz?

Kesinlikle kalite farki var. Yakit aynidir ama katkilar farkli. Kamyoncu bir abiye dizel için sorduğumda en iyisi Shell demisti ondan sonra ne gelir dediğimde petrol ofisi dedi. Benzin olarak da opet ve Shell'den memnunum.

Hatta dizel araclarda birakin markayı istasyondan istasyona bile değişiyor. Reno Latitude aracda kalitesiz yerden alinca enjeksyon arzasi veriyordu ve depodaki o yakitdan kurtulana kadar devam ediyordu. Benzinde o kadar olmasada performansi etkiliyor.

Nette biraz araştırın, Shell vs diğer firmalardan alınan aynı miktarda yakıt ile katledilen mesafe arasında ciddi fark olduğunu iddia eden araç sahipleri mevcut.

Ben araba ile hep Shell'den aldım ama motor ile TR bazlı bir istasyondan yakıp aldım birkaç sefer. Motorun çekişi bile düştü. Sanki karbütatör tıkanmış gibi sesi bile bir garipti.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı