970 Evo Plus hız sorunu

Ademm989

Kilopat
Daha fazla  
İyi günler Samsung'un 970 Evo Plus 500GB versiyonu var bende. Bir dosyayı kopyalarken ya da yapıştırırken hızı 200 MB'ı geçmiyor resimdeki gibi hem SSD'den HDD'ye hem de tersini denedim ama hız yükselmiyor sorun nedir?
Anakartım ASRock B450M HDV R4.0.

Dosya Ekleri

• Ek Açıklama 2019-09-04 115302.png
    5,3 KB · Görüntüleme: 89
  • Ek Açıklama 2019-09-04 115356.png
    4,8 KB · Görüntüleme: 94
HDD üzerinde de işlem yapıyorsunuz, HDD'nin de sınırları var ve bunun üstüne çıkamaz. SSD kullanıyor olmanız HDD'nin de hızlanacağı anlamına gelmez.
Öyle bir düşüncem yoktu.
SSD içerisinde kopyalama işlemi yaptım bunda da başta 3 saniye kadar 1 GB'De başladı sonra gene bu hızlarda devam etti normal midir?

Dosya Ekleri

• Ek Açıklama 2019-09-04 123539.png
    5,4 KB · Görüntüleme: 91
Son düzenleyen: Moderatör:
Öyle bir düşüncem yoktu
SSD içerisinde kopyalama işlemi yaptım bunda da başta 3 saniye kadar 1 GB'De başladı sonra gene bu hızlarda devam etti normal midir ?
Normal hocam. Teknik terimlerle açıklayamıyacağım ama SSD'lerde belli bir sınır var, atıyorum 5 GB'lik dosyayı vaat ettiği hızla yazdırıyor kalan kısımlarda ise hız giderek düşüyor. SSD kalitesine göre dediğim 5 GB sınırı değişebiliyor.

Elimdeki Samsung 860 EVO 250 GB da bir süre sonra hızdüşürüyor @Hüseyin42'nin dediği gibi. Bu sınırı nereden öğrenebilirim?

İncelemesinde tablo olarak paylaştım:

TurboWrite Sonrası performansa bakacaksınız.

Peki "Over Provisioning" ayarlarsak bu boyutu daha da arttırabiliyor muyuz? Yoksa çok mu alakasız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…