970 EVO Plus NVMe SSD ve RTX 2070S BIOS'tan GEN 4 açılarak kullanılır mı?

Edizömer

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Acer 2560X1440 2K Monitor.
Asus ROG STRIX B550-F Gaming Anakart
Gigabyete RTX 2070 Super GPU
AMD Ryzen 7 5800X CPU
BALLISTIX 3600 MHz RAM
Coller Master H110i 240mm Sivi sogutma
Samsung M.2 1TB SSD
Coller Master 750W 80+ Plus Gold PSU
Merhaba!
Samsung 970 EVO Plus NVMe SSD, anakart BIOS ayarlarından GEN 4 desteği açılarak kullanılır mı?
Aynı şekilde RTX 2070 Super ekran kartı da GEN 4 olarak kullanılır mı?
Kendim açarak kullandım. Oyunlarda performans kaybı hissettim. Sizce elimdeki SSD ya da ekran kartı GEN 4 teknolojisini desteklemiyor olabilir mi?

Anakart: ASUS ROG STRIX B550 F Gaming.
Ekran kartı: RTX 2070 Super.
SSD: Samsung 970 EVO Plus NVMe 1TB.

Teşekkürler!

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığın SSD GEN 3 destekli. Anakart GEN 3 olarak çalıştırır, desteklediği protokol ne ise onda çalışır.
Ekran kartının da Gen 4 desteği varsa anakart algılayıp otomatik olarak çalışır. Senin manuel seçmene gerek yok sorun olmadıkça.

Kullandığın SSD GEN 3 destekli. Anakart GEN 3 olarak çalıştırır, desteklediği protokol ne ise onda çalışır.
Ekran kartının da Gen 4 desteği varsa anakart algılayıp otomatik olarak çalışır. Senin manuel seçmene gerek yok sorun olmadıkça.
İşlemci ve anakart Gen 4 desteklemedikçe ekran kartınız Gen 4 desteklese de kullanamazsınız. Evo Plus zaten Gen 3, Gen 4 destekli bir sisteminiz dahi olsa Gen 3 seviyesinde okuma yaz hızı verecektir.

Kullandığın SSD gen 3 destekli. Anakart gen 3 olarak çalıştırır, desteklediği protokol ne ise onda çalışır.
Ekran kartının da gen 4 desteği varsa anakart algılayıp otomatik olarak çalışır. Senin manuel seçmene gerek yok sorun olmadıkça.

Tamam hocam. BIOS da gen 1'den başlayıp, gen 4'e kadar seçebiliyorsun. O yüzden sordum. Seçmeden de otomatik olarak algılıyor ise çok iyi.
İşlemci ve anakart Gen 4 desteklemedikçe ekran kartınız Gen 4 desteklese de kullanamazsınız. Evo Plus zaten Gen 3, Gen 4 destekli bir sisteminiz dahi olsa Gen 3 seviyesinde okuma yaz hızı verecektir.
Tamamdır hocam. Bilmek istediğimde bunlardı zaten. Teşekkürler🤗

Technopat Haberler

Geri
Yukarı