970 Evo Plus yazma ömrü

KemSay

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Art Director
Daha dün yeni alıp temiz kurulum yaptığım SSD’im 24 saatte 711 GB yazdi. Ömrü ne zaman biter? Kac yillik ömürleri var bunlarin, bilmiyorum.

Dosya Ekleri

• 7300B481-F5A4-4FB3-84C8-9B9445E990E2.jpeg
    94,8 KB · Görüntüleme: 248
Çok yüklenmişsiniz SSD'ye. 250 GB'lık diske 24 saatte 711 GB yazmak da nedir? 2 TB'lık 980 PRO olsa yine bir şey demeyeceğim de.

5 Yıllık Sınırlı Garanti veya 150 TBW (Yazılan Toplam Bayt) Sınırlı Garanti olduğu yazıyor ürün sayfasında. Bunun garantisi veriliyor. Bunun üstü de bonusu tabii.

Kaynak: 970 EVO Plus NVMe M.2 SSD 250GB | MZ-V7S250BW | Samsung TR

150 TBW (250 GB için).
711 GB çok fazla geldi.
Acaba daha önce kullanılmış olabilir mi?

Hayır sıfır aldım Format attim format attiktan sonra dosyalari kopyaladim. Grafik tasarimciyim ben. İs dosylari falan vardi. Bir de test etmek için 2-3 kere CrystalDiskMark'ta test yaptim. Surekli bir şeyler indirip yukluyorum.

Nasıl 700GB yazdınız hocam? Ne iş yapıyorsunuz ki?

Grafik tasarimciyim. Ayriyeten yedekledigim dosya da bir hayli buyuktu ama sanirim One Drive ve Google Drive yedeklemeleri de isin icine girince boyle oldu.
Anlamadığım konu; yani bu kadar kisa sürede bitiyorsa ne anlami kaldi o zaman? Ki ben daha bunun ustune cok şey yukleyip kaldiririm 1 seneye kalmaz. Degistirmek zorunda mi kalacagim ben simdi?

150 TB'a kadar yazma garantisi veriyorlar 250 GB olan model için. Bu sınırı geçseniz bile uzun süre idare edecek bir model.

Nasıl idare edecek peki? Aynı hızı alabilecek miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…