9700K ve 2080 Arma3 düşük FPS

• Konuyu başlatan Levoo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 1.837

Levoo

Megapat
Makaleler
2
Merhaba, öncelikle sistemim:
- 9700K.
- 2080.
- 16 GB 3200MHz RAM.
Ve 1080P'de oynuyorum.

b6Wc9q.png

Arma3 oyununda düşük FPS alıyorum. GPU kullanımım, oyunların neredeyse hepsinde 80-100 arası iken, arma3 oyununda Ultra'da 20-30 civarı değişiyor. Oyun ayarlarını düşürdüğümde GPU kullanımı da %5-10 arasına düştüğünden, düşüremiyorum.

DSR ile 2K aldım, GPU kullanımı 80 civarı oluyor, FPS aynı.
DSR ile 4K aldım, GPU kullanımı 99 civarı oluyor, FPS aynı.
Oyunu düşük ayarlara alıyorum, GPU kullanımı düşüyor FPS aynı.

Aldığım FPS: Tanksız, uçaksız serverlerde şehir içi: 30-50, dışı 60 civarı. Tankların da olduğu bir serverde genelde 20-30, patlamalar ile 18FPS görmüşlüğüm var.

Bu sorunla karşılaşıp bir çare bulabilen veya en azından 60FPS stabil alabileceğim bir önerisi olan var mı? Başka herhangi bir oyunda böyle bir sorun yok. Sadece arma3'de bu sorun var.

Son olarak, oyun içi ayarlarımın bir resmini ekledim.

Dosya Ekleri

• 1.ss.png
    1.ss.png
    1 MB · Görüntüleme: 80
  • 2.ss.png
    2.ss.png
    1 MB · Görüntüleme: 74
  • 3.ss.png
    3.ss.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 79
Oyun leş olduğu için gayet doğal, zamanını böyle bir çöple öldüreceğine hem sisteminin hakkını verebileceği hem de zamanının hakkını verebileceği bir oyun oynamanı öneririm. Goat Simulator bile bu leş oyundan daha iyidir.

Oyun gayet güzel tabii oynamasını bilene, optimisasyonuna zaten diyecek bir şey yok.
Evet onları da yapmıştım.
Kaç GB VRAM verdiniz?

Oyun gayet güzel tabii oynamasını bilene, optimisasyonuna zaten diyecek bir şey yok.

Kaç GB VRAM verdiniz?

CPU sayısını 8 vermişim diğerlerini ellememişim. VRAM verdim sanıyordum.
Öyle bir sisteme 1080p yakışmıyor, 2k çözünürlüğü olan monitöre geçmenizi tavsiye ederim.
Genel olarak tüm oyunlarda ultra olarak %90 99 arası GPU kullanımı alıyorum. Sistemin de daha uzun gitmesini ve yüksek FPS alabilmek için 1080P'de kullanıyorum. Tabi 2K olsa hakkını gerçekten verir.

Gel teke tek atalım orta ve yakın mesafede rahatlıkla alırım, gerçi yakın çatışmada özellikle siperli çatışmalarda gider uzun namlusu olan silah alır silahın ucunu duvardan geçirip sen daha fark etmeden duvar arkasından vururum? Tabi ya zaten sunucular 100 ping'ten başladığı için ben vurunca fark etmezsin bile.(Apex'te Fransız sunucusu 35-45 ping, CSGO 40~ ping alıyorken tabi.) Ya da gider bi duvarın arkasında bekler 3. Şahıstan röntgenci gibi izleyip en beklemediğin anda vurayım? Ya da gideyim oradan buradan hile satın alayım, üstüne bi de şuan olduğum gibi "toxic" olayım, küfür edeyim, kuralları çiğneyeyim; ban yesem ne yazar la oyunun key'i 15₺ ye bile var. Ohhh bi de sunucu adminini bi yerden tanıyorsan böyle bir zevk yok.

Aynen oynamasını bilene oyun gayet eğlenceli he ne dersin? Türkiye'deki rezalet kitleden bahsetmedim bile, gerçi diğer ülkelerin de kitlesi pek farklı değil.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı