9700X sistem geç açılıyor

Akreman

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
Lexar Thor DDR5 32GB 6000mhz 16x2
SSD veya HDD modeli
Lexar NM790
Ekran kartı
Galax GeForce RTX 5070 1-Click OC
Anakart
Asus Prime B650M-R
İşlemci
AMD Ryzen 7 9700X
Merhaba, bilgisayarımı açmak için güç tuşuna bastığımda güç tuşunun yanında bulunan (tahminimce güç ışığı olan) mavi ışık yanıp sönmeye başlıyor. Yaklaşık 3 dakika boyunca yanıp sönme devam ediyor ve 3 dakika olduğunda ışık tamamen yanmaya başlayıp anakart markasının logosu bulunan açılış ekranı geliyor ve bilgisayar açılıyor.

Fakat güç tuşuna bastıktan sonraki 3 dakika boyunca bilgisayarın sadece fanı ve ekipman ışıkları çalışıyor. Bazen de güç ışığı yaklaşık 4 dakika boyunca yanmıyor, ardından yanıp sönmeye başlıyor, hiçbir ekran gelmiyor.

Ne yapsam çözemedim, neden oluyor olabilir? Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bilgisayarımı açmak için güç tuşuna bastığımda güç tuşunun yanında bulunan (tahminimce güç ışığı olan) mavi ışık yanıp sönmeye başlıyor. Yaklaşık 3 dakika boyunca yanıp sönme devam ediyor ve 3 dakika olduğunda ışık tamamen yanmaya başlayıp anakart markasının logosu bulunan açılış ekranı geliyor ve bilgisayar açılıyor.

Fakat güç tuşuna bastıktan sonraki 3 dakika boyunca bilgisayarın sadece fanı ve ekipman ışıkları çalışıyor. Bazen de güç ışığı yaklaşık 4 dakika boyunca yanmıyor, ardından yanıp sönmeye başlıyor, hiçbir ekran gelmiyor.

Ne yapsam çözemedim, neden oluyor olabilir? Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler.
Güç kaynağı ile alakalı olabilirmi?

BIOS menüsünden Memory Context Restore (MCR) ayarını açık konuma getirin. Herhangi bir çökme yaşamazsanız açık şekilde kullanın.

Aldığınız yere başvurun isterseniz.

Maalesef satın alım yaptığım hesaba erişimim yok, herhangi bir talep oluşturamıyorum.

BIOS menüsünden Memory context restore (mcr) ayarını açık konuma getirin. Herhangi bir çökme yaşamazsanız açık şekilde kullanın.

Yaklaşık 1 saat önce açıp ayarları kaydedip bilgisayarı kapadım. Az önce tekrar açtım sorun devam ediyor 2 dakika 45 saniyede boot ekranını verdi.

Hocam RAM hızlarının önerilen MHz de olduğunu kontrol ettinizmi bazı anakartlarda RAM'ler daha düşük frekansta oluyor default olarak.

Hocam RAM hızlarının önerilen MHz de olduğunu kontrol ettinizmi bazı anakartlarda RAM'ler daha düşük frekansta oluyor default olarak.

Bilgisayarı ilk açtığmda yanlış hatırlamıyorsam 4800MHz ile açılmıştı. Sonrasında BIOS üzerinden AMD EXPO ile 6000MHz'e çektim ve öyle kullanmaya devam ediyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı