9750H GTX1650 sisteme nasıl macOS yüklenir?

ab160803

Picopat
RAM
1x8 GB DDR4 RAM (2666 MHz)
SSD veya HDD modeli
Samsung SSD
Ekran kartı
NVIDIA GTX 1650 (Mobile) 4 GB VRAM
İşlemci
Intel Core i7-9750H 4.50 GHz
Selam arkadaşlar, Hackintosh yöntemiyle macOS kurmak istiyorum fakat nasıl yapılacağını asla bilmiyorum. Artı olarak flash belleğim yok USB hard diskim var ve Ventoy yazılımı ile bir önceki formatımı HDD üzerinden atmıştım. Yani sistemime HDD ile (Ventoy kullanıyorum) macOS nasıl yükleyebilirim?

Technopat'taki Monterey imajını indirin.
BalenaEtcher ile USB HDD'yi seçip yazdırmayı deneyin, büyük ihtimalle yazdıracaktır.
Yazdırma işlemi bittikten sonra yeni oluşan OC EFI bölümünün içindeki EFI/OC klasörüne girip işlemcinize uygun configin adını config.plist olarak değiştirin, eğer uzantılar kapalıysa sadece config yapın. Sizin işlemciniz için uygun config budur.
1649800323478.png

Sonrasında HDD'den boot edip kurmayı deneyebilirsiniz. Ek olarak Samsung SSD'nin tam modelini belirtin, AIDA64 üzerinden Wi-Fi ve Ethernet kartının modellerine de bakın.

Technopat'taki Monterey imajını indirin.
BalenaEtcher ile USB HDD'yi seçip yazdırmayı deneyin, büyük ihtimalle yazdıracaktır.
Yazdırma işlemi bittikten sonra yeni oluşan OC EFI bölümünün içindeki EFI/OC klasörüne girip işlemcinize uygun configin adını config.plist olarak değiştirin, eğer uzantılar kapalıysa sadece config yapın. Sizin işlemciniz için uygun config budur.
Eki Görüntüle 1358230
Sonrasında HDD'den boot edip kurmayı deneyebilirsiniz. Ek olarak Samsung SSD'nin tam modelini belirtin, AIDA64 üzerinden Wi-Fi ve Ethernet kartının modellerine de bakın.

Hocam GTX 1650 sıkıntısız çalışır değil mi? Bir sıkıntı çıkmasın da. Bu arada AIDA64 ekran görüntülerini atacağım birazdan.

Anladım hocam. Peki Wi-Fi çalışacak mı? Uyumlu mudur yani? Sizi yorduysam kusura bakmayın.
Wi-Fi maalesef uyumsuz, Ethernet büyük ihtimalle uyumludur ama siz yine de Realtek Gbe Family Controller'in donanım kimliklerini atın. Samsung SSD'niz de PM serisinden gözüküyor, onun için de ayrı bir işlem yapmanız lazım.

Buyrun hocam. Bu arada ekran kartı çalışmayacaksa oyun falan da oynayamam ve sistem yavaş olur doğru mudur?

Eki Görüntüle 1358244Eki Görüntüle 1358245
Yavaş olma aslında. Yine aynı hızda olacaktır. Onun dışında oyun oynayacaksanız macOS tercih etmeniz çok saçma. Eğer oyun oynayacaksanız Windows veya Linux kullanmanız daha iyi olur. MacOS için çoğu oyunun desteği yok ve desteklenen bir oyun bulsanız bile çok iyi çalışıyor diyemem. Tercih size kalmış. Muhtemelen ethernetiniz RTL8111'dir ama yine de AIDA64 ile kontrol edip buraya yazmanızda fayda var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı