980 Pro'yu soğutucusuz almak hata mı?

1721380831483.png

"M2 Shield Frozr" yazan bu parça SSD soğutucusu. Üzerinde kendi Termal pad dahi var. Sadece Pad'in üzerindeki koruyucu sticker ı soyacaksınız.

Hee dediğinizi şimdi anladım kusura bakmayın. Peki böyle yaparsam kaç derece fark oynar soğutuculu hali ile. Ya da ben soğutuculu sipariş edip üstüne o bloğu kapatamıyor muyum?
Soğutuculu sipariş edersen üzerine anakartın soğutucusunu koyamazsın. Ben olsaydım Anakartın tasarımıyla bütünleşik olacağı için soğutucusuz alıp dediğim gibi yerleştirirdim. Hem daha uyguna gelecek sizin için. Anakartın SSD soğutucusu 980 Pro için yeterli gelecektir. SSD ısınacaktır muhakkak fakat 80-90 dereceleri görmediği sürece bir sorun yaşatmaz size.

Soğutuculu sipariş edersen üzerine anakartın soğutucusunu koyamazsın. Ben olsaydım anakartın tasarımıyla bütünleşik olacağı için soğutucusuz alıp dediğim gibi yerleştirirdim. Hem daha uyguna gelecek sizin için. Anakartın SSD soğutucusu 980 Pro için yeterli gelecektir. SSD ısınacaktır muhakkak fakat 80-90 dereceleri görmediği sürece bir sorun yaşatmaz size.

Tamamdır çok teşekkürler.

@Persseus Hocam tekrar rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Benim anakartta şu an 2. slotta yani soğutucu olmayan slotta Gigabyte 512 GB GP-GSM2NE3512GNTD ssd var. Şu an işletim sistemi üzerine kurulu 42 derece gözüküyor. Bunu böyle kullanmak sorun yaratır mı yoksa 980 pro gibi çok ısınan bir model değil mi?

Son düzenleme:
Tamamdır çok teşekkürler.

@Persseus Hocam tekrar rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Benim anakartta şu an 2. slotta yani soğutucu olmayan slotta Gigabyte 512 GB GP-GSM2NE3512GNTD ssd var. Şu an işletim sistemi üzerine kurulu 42 derece gözüküyor. Bunu böyle kullanmak sorun yaratır mı yoksa 980 pro gibi çok ısınan bir model değil mi?
Bu SSD hakkında bilgim yok. 980 Pro PCI-Express 4.0 bir SSD olduğu için daha hızlı çalışacak ve daha fazla ısınacaktır. Bu yüzden soğutucu olan yere 980 Pro'yu takmanız şart gibi bir şey. Bu modeli bu zamana kadar soğutucusuz kullandığınız. Bir problem yaşamadıysanız bu şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. 42-50-60-70 dereceler bence çok kötü değerler değil.

Bu SSD hakkında bilgim yok. 980 Pro PCI-Express 4.0 bir SSD olduğu için daha hızlı çalışacak ve daha fazla ısınacaktır. Bu yüzden soğutucu olan yere 980 Pro'yu takmanız şart gibi bir şey. Bu modeli bu zamana kadar soğutucusuz kullandığınız. Bir problem yaşamadıysanız bu şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. 42-50-60-70 dereceler bence çok kötü değerler değil.

Şimdi o M.2 SSD'ye test yaptım yani yük altında en fazla 60'ı gördü anlık sonra geri düştü. Bir sorun olmaz herhalde de aklıma şey geldi 980 Pro'yu soğutuculu alıp 2. slota takıp bu SSD'yi 1. slota mı taksam diye de 60 derece zarar vermez diyorlar bilemedim.

Eğer çok isterseniz kendiniz harici bir SSD soğutucusu alabilirsiniz.
Şimdi o M.2 SSD'ye test yaptım yani yük altında en fazla 60'ı gördü anlık sonra geri düştü. Bir sorun olmaz herhalde de aklıma şey geldi 980 Pro'yu soğutuculu alıp 2. slota takıp bu SSD'yi 1. slota mı taksam diye de 60 derece zarar vermez diyorlar bilemedim.
Her iki Slotunuz da PCI-Express 3.0 destekliyor. Yani 980 PRO'dan tam verim alamayacaksınız zaten. PCI-Express 3.0 limitlerinde verebileceği hızı alabileceksiniz. Dolayısıyla hangi yuvaya hangi SSD takacağınızın da bir önemi yine yok. Belli ki içinizde kaldı soğutuculu 980 Pro. İster alın ister almayın ne diyeyim :D 60 derece civarı bir sıcaklık SSD'ye zarar vermez.

Eğer çok isterseniz kendiniz harici bir SSD soğutucusu alabilirsiniz.

Her iki slotunuz da PCI-Express 3.0 destekliyor. Yani 980 Pro'dan tam verim alamayacaksınız zaten. PCI-Express 3.0 limitlerinde verebileceği hızı alabileceksiniz. Dolayısıyla hangi yuvaya hangi SSD takacağınızın da bir önemi yine yok. Belli ki içinizde kaldı soğutuculu 980 Pro. İster alın ister almayın ne diyeyim :D 60 derece civarı bir sıcaklık SSD'ye zarar vermez.

Yok hocam içimde kalmadı anakartta soğutucu var zaten. Ben Gigabyte olanı şimdi hatırladım onu kurtarmak amacıyla dedim de 60 derece zarar vermez deniyor zaten bugüne kadar kullanmışım muhtemelen böyle devam edeceğim. Express 4.0 olayı da zaten anakart değiştirince o hızlara erişebileceğim sıkıntı yok yani biraz geleceğe yönelik SSD oldu hatta olmadı Express 5.0 konuşuluyor yani benim bugün zaten gidip 3.0 almam mantıksız olurdu 5.0'ın konuşulduğu ortamda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı