9800 TL sistem toplama

Şu an bir tek Minecraft oynuyorum, şu anki grafik kartı ile rahatlikla 200 FPS alabiliyorum. Ama Java'da mod yaparken veya tek oyunculuda oynarken bilgisayar kullanilamayacak halde donuyor. O da islemcinin yavasligindan kaynakli. Elimde i3 6100 var ama anakart desteklemdiginden (i3 LGA 1151, benim anakart LGA 1150) sifirdan toplamak daha mantikli geldi.

Grafik kartı almak yerine islemcinin grafik kartı da olur diye ondan dedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer elinizde bir tek işlemci ve anakart uyumsuzluğu var ise ve sadece Minecraft oynuyorsanız eksik olan parçayı ve öyle veya böyle bir ekran kartı alarak ucuz yollu kapatabilirsiniz.

Eğer elinizde bir tek işlemci ve anakart uyumsuzluğu var ise ve sadece Minecraft oynuyorsanız eksik olan parçayı ve öyle veya böyle bir ekran kartı alarak ucuz yollu kapatabilirsiniz.

Yine eksik parçalar bunlar, anakart RAM DDR3, PSU 450watt, hard disk ömrünün sonuna geldi, kasanın bağlantı yuvaları bozuk (guc tusu, USB3.0 soketi)

Yani iş anakartla bitmiyor, anakartı değiştirince eskisi ile aynı performansı verir.

3000 TL'yi geçecek ise eski işlemciyi satayım üstüne yeni işlemci alayım daha iyi.

Şuanki işlemci 200 TL ediyor, öbür işlemci de 1000 TL ediyor. 4x2 RAM olarak 1000 + 800, sonunda 3000 TL ediyor. Ona göre hesapladım ben.

Bunun yerine laptop da kullanabilirim. Laptoplara baktığımda en uygun Casper Nirvana X600 gözüktü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam biraz bakındım ama LGA1151 anakartları bana gereğinden pahalı geldi. Eğer uğraşmak istemezseniz 1000TL civarına bir anakart+DDR4 RAM(elinizde yoksa) alıp yanına da bir 1000-1500TL'ye ekran kartı alırsanız işiniz görülür. Eğer uğraşmak isterseniz AM4 anakart fiyatları da yakın fiyatlarda en azından AM4 geçmiş olayım derseniz eğer elinizdeki tüm parçaları satılığa çıkartın. R3 3100+AM4 bulabildiğiniz en ucuz anakart+2x8GB RAM+elinizdeki PSU+256 GB SSD+ucuz yollu bir dış kasa ile işinizi halledebilirsiniz. Böyle yaparsanız çok da masraflı olmaz diye düşünüyorum. Elinizdeki PSU ve belki HDD harici her şeyi satarsanız minimum harcama ile AM4 geçmiş olursunuz ve R3 3100 ile örneğin RX 570 mod kurduğunuzda da yeterli olacaktır.

Bana Intel'den AMD'ye geçmek mantıklı geldi, sizin önerdiğiniz AMD Ryzen 5 3600 + GPU, 2x8 RAM + 450 - 600W PSU (elimdekini 450W sanıyordum 250w çıktı) + 256 GB SSD yaparsak 7000 + kargo ücreti(tahmini) =7300 TL ediyor.

Bu şekilde toplarsanız daha iyi tabii hocam. Bu fiyatlar sizi zorlamıyorsa öneririm.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…