9800GT Ekran kartı sorunu

Bayram_Taşcı

Hectopat
Merhaba değerli Technopat üyeleri yeni bir bilgisayar toplayacağım ama ilk önce ekran kartını alıp bu bilgisayarıma takmak istiyorum sıkıntı olur mu, darboğaz falan. Ve 1.300 lirayı aşmayacak şekilde 8 GB ekran kartı öneriniz varsa beklerim.
Anakart: Intel corpation DG31pr.
Eski Ekran kartı: GeForce 9800GT Zotac 1GB.
Alacağım Ekran kartı: Sapphire Pulse AMD Radeon RX570 8 GB 256Bit GDDR5 Lite.

Şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar.

İşlemci modelini yazmamışsınız sanırım Core2Duo E7400 civarı bir şey var. Bu işlemci o ekran kartı ile darboğaz yapıyor.

GTX 750 Ti daha uygun bir ekran kartı olabilir belki forumda daha iyi bir tavsiye verecek mi bakalım
Adam yeni bir sistem topliyacak ilk ekran kartından başlicak o yüzden sorun olmaz. Fakat şöyle bir sorun var Amd ekran kartı almanızı önermem Özellikle Sapphire markası sonra forumda geliyorsunuz Wattman sorunu var siyah ekran sorunu var vesayre diyorsunuz Recep Baltaş bile önermiyor.

İşlemciyi de ileride yükseltecekse ne sakınca olsun sonra anakart değişecek işlemci değişecek RAM değişecek uzun bir süreç imkanı fazla yoksa

Rx 570 ile darboğaz olur. İşlemcinizi bilmiyorum ama Intel® Masaüstü Anakartı DG31PR Ürün Teknik Özellikleri bu sayfadan baktım intel ark tan yani darboğaz olduğu için verim alamazsınız. Daha düşük modellere yada sisteminizi değiştirmeniz gerekebilir
İşlemciyi de ileride yükseltecekse ne sakınca olsun sonra anakart değişecek işlemci değişecek RAM değişecek uzun bir süreç imkanı fazla yoksa
Arkadaşın dediği gibi ilerde değiştircekseniz alın ama yinede o süre içinde pek verim alamazsınız.

Herkese teşekkür ederim bu arkadaşımızıon dediği gibi yeni sistem toplayacağım ben yeni sistemide atayım hem de işlemci markası.
İşlemci Intel Core 2 Quad Q6600.
Yeni sistem.
Anakart: ASUS TUF B450M PRO GAMING mATX.
İşlemci: AMD Ryzen 3 3100 3.9GHz.
Ekran kartı: Sapphire Pulse AMD Radeon RX570 8 GB.
SSD: Sandiks Ultra 3D 500GB.
RAM: Corsair (8x2)16 GB DDR4 3200.
PSU: Rampage RGB-550W 80+Plus Gold
Şimdiden yine teşekkür ederim.

Kardeşim param olsa en iyisini alsam elimden bu geliyor. Artık gelirim o zaman foruma ne yapayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…