Bu kasa için ben de takipteyim, 217 ya da 216 modelinden birini alacağım. Geçenlerde indirimdeydi 217 modeli ama satıcının elindeki son ürün olduğu için satın almadım çünkü bizim esnafın iş ahlakı yeterince yüksek olmadığı için iade vb. üründür diye düşündüm geçmiş deneyimlerinden yola çıkarak. Testlerde soğutma yeteneği baya iyi görünüyor bu kasanın (217). Yalnız 5.000 lira üzerinde para verilmez bu kasaya, şu an için de ne yazık ki fiyatı 7 bin bandında. Fiyatı düşmezse buna 7 bin vereceğime soğutmada baya iyi olan Fractal Design Meshify 3 modellerinden birini alacağım bunun 1.5-2 katı fiyatına.Lian Li Lancool 217 ve Deepcool AK620 kullanıyorum.
Bu kasa için ben de takipteyim, 217 ya da 216 modelinden birini alacağım. Geçenlerde indirimdeydi 217 modeli ama satıcının elindeki son ürün olduğu için satın almadım çünkü bizim esnafın iş ahlakı yeterince yüksek olmadığı için iade vb. üründür diye düşündüm geçmiş deneyimlerinden yola çıkarak. Testlerde soğutma yeteneği baya iyi görünüyor bu kasanın (217). Yalnız 5.000 lira üzerinde para verilmez bu kasaya, şu an için de ne yazık ki fiyatı 7 bin bandında. Fiyatı düşmezse buna 7 bin vereceğime soğutmada baya iyi olan Fractal Design Meshify 3 modellerinden birini alacağım bunun 1.5-2 katı fiyatına.
PSU üzerindeki fanı işlevsiz değil mi hocam (Tabandaki 2 fandan soldakinden bahsediyorum.)? Çünkü altında güç kaynağı olmalı. Bir de bu fanları bu kadar özel yapan nedir? Noctua fanlardan daha mı iyi bunlar? İşçilik Çin'de ucuz olduğu için 5 bin lira üzerinde edeceğini sanmıyorum. 10-12 bin eder demişsiniz de ürünün maliyetiyle işçiliğinin toplamının 10 katını ödemek bana pek akıl kârı gelmiyor (10-12 edeceğini varsayarsak.). Kasa içindeki hava akımının iyi olduğunu testlerde görmüştüm, benim de gözümdeki modellerden biri ama fiyatı ederine göre çok tuzlu. Bir de şu ahşap bölümleri ileride çatlama yapmaz mı? Bu da aklımdaki sorulardan biri.
Toz filtreli kullanmakla iyi yapmışsınız, testlerde toz filtresiz kullanmakla toz filtreli kullanmak arasında hiçbir ısı farkının olmadığını görmüştüm. Tabandaki fanlardan sağdakinin havayı yarı ekran kartına yarı da serbest halde yukarıya verdiğini bilmiyordum (Her ikisinin de havayı ekran kartına doğru ittiğini sanıyordum.), bunu öğrendiğim iyi oldu, sağ olasın. Tavanda boşta olan 3. fan boşluğunu kapatmak için sert karton, ince metal plaka gibi bir şeyler işe yaramaz mı ya da alttaki ups üzerindeki metal plaka oraya takılmaz mı? Bu şekilde yapsan kasa iç basıncı daha tutarlı olur belki 1-2 derece fark da yapar. Bu arada eklemek isterim ki senin işlemcinin serin çalışması kasanın kabiliyetinden daha çok zaten en serin çalışan X3D işlemci olmasından kaynaklı sanıyorum (9800X3D). Senin işlemci 7800X3D'ye ve 9700X'e göre ortalama 15 derece daha serin çalışıyordu diye hatırlıyorum. Ben de bu işlemciden alacağım. Tabii kasanın soğutma performansına diyeceğim bir şey yok, testlerini inceledim, en serin kasalardan ilk 5'te. Bakalım 5.000-5.500 lira civarına düşerse ben de alırım bu kasayı, bir de Noctua fanlar atarım, tadından yenmez. Şu tavandaki fanların havayı dışarı üflemesiyle içeri üflemesini karşılaştırmış mıydın? Anakart VRM sıcaklıkları üzerinde bir etkisi olur mu diye merak ettim. Bir ara aklına eserse yap istersen, içeri hava üflemeleri anakart VRM'lerini biraz daha soğutabilir belki.