9800x3D mi Ultra 7 265k mı?

Sawgent54

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sistem topluyorum 5080 kartım var hem oyun hem iş amaçlı olacak. İşlemci konusunda 9800x3D alacaktım fakat epey sitesinde karşılaştırmada görselde gözüken yapay zeka gerekli bir şey mi Intel'de var AMD de yok gözüküyor oyunda 9800x3D güçlü olduğunu biliyorum ancak yz kafamı karıştırdı.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250305_143929_Chrome.jpg
    51,5 KB · Görüntüleme: 111
Intel iyi bir başlangıç yaptı Arrow Lake ile. Epey de güncelleme vs. verdi. Oynayacağınız çözünürlük 2K ya da 4K ise işlemci çok da önemli olmuyor bir kaç oyun dışında. Onlarda da maks 15-20 fps fark eder.

Intel'de NPU var evet yapay zeka için. Ayrıca Intel Qick Sync Vİdeo var, video edit vs. için AMD'den daha iyi. Kısaca üretkenlik için Intel daha iyi.

Dediğim gibi oyunda işinizi görür Core Ultra 7. Şu durumda Intel daha mantıklı.

9950X alabilirsin.

Hocam 9950x3D'de yok dediğim yz sorduğum soru farklı işlemci önerisi istemedim.

Ultra 7 bence de mantıklı geldi testlerde filan fena değil ancak sizin bahsettiğiniz işlemleri zaten ekran kartı yapmıyor mu işlemcide bu? Yz olması çok önemli mi hocam? Dediğiniz gibi 2K monitörde kullanılacak sistem.

Son düzenleyen: Moderatör:
işlemci önerisi istemedim
İlla bu ikisinden birini almak zorunda değilsiniz farkında mısınız? İkisinden de daha mantıklı bir seçenek varken hemde. Neyse sizin kararınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…