9800x3D RTX 5060 sistem darboğaz yapar mı?

lazwegaz

Kilopat
Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi 9800x3D bir sistem toplayacağım, RTX 5060 koymayı düşünüyorum. Sadece CS2 Valorant LoL gibi işlemci ağırlıklı oyunlar oynuyorum. Bütçem maksimum 60 bin TL. Bütçem kısıtlı olduğu için daha yüksek bir kart ekleyemiyorum. Bu işlemcide malum bu tür oyunlarda şov yapıyor. Ekran kartındaki darboğaz durumu işlemcide de oluyor mu? Yani böyle bir sistem toplasam işlemcim gereken gücü gösterir mi? Bazı konularda bunun bir sorun olmadığını okudum fakat bazı insanlarda işlemci darboğazı yaşanabileceğini söylüyor. Aydınlatırsanız sevinirim.

İşlemcinizi tam olarak kullanamazsınız. Tersine bir darboğaz olur.

500 hz monitörün yoksa eğer 7800x3d yeterli bilgin olsun, 5060 yerine 5060 ti 16 gb alırsın diğer parçaları daha oturaklı seçersin daha düzgün sistem olur. Ayrıca 60k bütçe ciddi bi miktar. Kullanım amacının fazlasına bile ulaşabilirsin o bütçeyle.

İşlemci güçlü olduğunda darboğaz diye bir durum olmaz. Ekran kartı verebileceği FPS'i verir oradan yukarı çıkamazsınız zaten.

Edit: Ekran kartının neslinin çok eski olduğu senaryolar hariç tabii.

Sadece oyun oynicaksan 7800x3d senin işini görür, o bütçeyle en azından 5060ti 16gb yapın, o işlemcinin yanına 5060 ayıp olur.

Hazır olarak attım işlemci 7800x3D ama bunun gibi şeylere yönelsen en sağlıklısı. 7800x3D ile 9800x3D arasındaki fiyat farkı büyük maalesef. Tek tek toplayınca belki daha uygundur.

Hocam yeterli veya değili sormuyorum. Öğrenmek istediğim şey çok açık. İşlemcim ve ekran kartım tam performansı verir mi bunu soruyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…