9800x3D - RTX 5070 Ti sistem alınır mı?

Raindrops

Femtopat
Daha fazla  
7 yıllık dizüstü oyun bilgisayarım miadını doldurduğu için yeni bir bilgisayar bakıyorum. Elimde Dell G2724D 165 HZ 2K monitör var. Dizüstü oyun bilgisayarlarının biraz saçmalık olduğunu düşünmeye başladığımdan masaüstü bilgisayarlara yöneldim. Bu sistemin hem anakartı hem de işlemci/grafik kartı tam istediğim gibi olduğundan ilgimi çekti. Her şeyi ayrı ayrı alıp birleştirmeyi düşündüm ancak kurulum aşamasında kendime güvenmiyorum özellikle sıvı soğutmalı sistemlerde. NZXT'nin kasası da hoşuma gitti. Sizce nasıl daha uyguna bu ayarlarda bilgisayar bulunabilir mi? veya eksik parçası var mı? SSD'yi 2 TB yapabilirim. Ram veya SSD'yi farklı bir marka yapabilirim, Patriot markasından emin değilim. 100 bin TL civarları bütçem.

Fiyat 105 bin TL.
İşlemci
  • AMD Ryzen 7 9800X3D 4.70GHz Soket AM5 Tray İşlemci
Anakart
  • ASUS PRIME X870-P WIFI AMD X870 Soket AM5 DDR5 8000+(OC)MHz ATX Gaming (Oyuncu) Anakart
Ekran Kartı
  • ASUS PRIME GeForce RTX 5070 Ti 16GB PRIME-RTX5070TI-O16G GDDR7 OC Edition 256 Bit Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı
Bellek
  • Patriot Viper Venom 16GB (1x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Gaming Ram (Bellek) (2 adet)
SSD
  • Patriot P320 1TB 3000/2200MB/s NVMe M.2 SSD Disk
Kasa
  • NZXT H Series H9 Flow CM-H91FW-01 ATX Mid Tower Gaming Kasa

Güç Kaynağı
  • MSI MAG A850GN PCIE5 850W 80+ Gold Power Supply
İşlemci Soğutucu
  • GamePower Skadi V2 360 ARGB 360mm Sıvı İşlemci Soğutucusu AM5 ve LGA1700 Uyumlu

7 yıllık dizüstü oyun bilgisayarım miadını doldurduğu için yeni bir bilgisayar bakıyorum. Elimde Dell G2724D 165 Hz 2K monitör var. Dizüstü oyun bilgisayarlarının biraz saçmalık olduğunu düşünmeye başladığımdan masaüstü bilgisayarlara yöneldim. Bu sistemin hem anakartı hem de işlemci/grafik kartı tam istediğim gibi olduğundan ilgimi çekti. Her şeyi ayrı ayrı alıp birleştirmeyi düşündüm ancak kurulum aşamasında kendime güvenmiyorum özellikle sıvı soğutmalı sistemlerde. NZXT'nin kasası da hoşuma gitti. Sizce nasıl daha uyguna bu ayarlarda bilgisayar bulunabilir mi? Veya eksik parçası var mı? SSD'yi 2 TB yapabilirim. RAM veya SSD'yi farklı bir marka yapabilirim, Patriot markasından emin değilim. 100 bin TL civarları bütçem.

Fiyat 105 bin TL.
İşlemci.
  • AMD Ryzen 7 9800x3D 4.70GHz soket AM5 tray işlemci.
Anakart.
  • ASUS Prime X870-P Wi-Fi AMD X870 soket AM5 DDR5 8000+(OC)MHz ATX Gaming (oyuncu) anakart.
Ekran kartı.
  • ASUS Prime GeForce RTX 5070 Ti 16 GB PRIME-RTX5070 TI-O16g GDDR7 OC Edition 256 bit Gaming (oyuncu) ekran kartı.
Bellek.
  • Patriot Viper Venom 16 GB (1x16 GB) DDR5 6000MHz CL30 Gaming RAM (bellek) (2 adet)
SSD.
  • Patriot P320 1TB 3000/2200MB/s NVMe M.2 SSD disk.
Kasa.
  • NZXT h series H9 Flow CM-H91FW-01 ATX mid Tower Gaming kasa.

Güç kaynağı.
  • MSI MAG A850gn PCI-E5 850W 80+ Gold Power Supply.
İşlemci soğutucu.
  • Gamepower Skadi V2 360 ARGB 360mm sıvı işlemci soğutucusu AM5 ve LGA1700 uyumlu.

Merhaba hocam iyi bayramlar. Bence ekran kartı, işlemci, anakart gayet iyi aslında toplama sistemlerde bakılması gereken temel parçalar da bunlar, kalanları sonradan ekler veya değiştirebilirsiniz zaten rahatça. Ancak bu sisteme 16 GB RAM'i yetersiz buldum, tercihinize bağlı olarak 32 GB 5400 veya 6000MHz frekanslarında RAM veya RAM'ler kullanabilirsiniz kalitesine göre iki bin liraya kadar koyabilir en fazla fiyatın üstüne, tabii 105 bin liranın üstüne çıkabiliyorsanız 64'e kadar da gidebilirsiniz ancak 32 yeterli olacaktır dediğim gibi sonradan ekleme de yapabilirsiniz, bir diğer konu da SSD bence. Bu model internette yaklaşık 2700 fiyat etiketine sahip aynı şekilde üstüne biraz daha koyarak hem hızı hem modeli markayı değiştirerek yükseltebilirsiniz, internette M.2 SSD'ler arasında çok seçenek var bilindik markanın kat kat fazlası kadar bilinmedik marka var, haliyle güven sorunları yaşanabilir ancak MSI Samsung gibi markalar da tercih edilebilir, veya işletim sistemini SSD'ye kurup harici 2-4TB'lık bir hard disk alarak rahatınıza da bakabilirsiniz bu da bir seçenek fakat size kalıyor tamamen. Bunlar dışında bence sistem gayet güzel dediğim şekilde modifikasyonlar deneyebilirsiniz internetten de aynı şekilde forumlardan veya videolardan bilgi almanızı öneririm, iyi bayramlar ve hayırlı olsun şimdiden güle güle kullanın :).

Merhaba hocam iyi bayramlar. Bence ekran kartı, işlemci, anakart gayet iyi aslında toplama sistemlerde bakılması gereken temel parçalar da bunlar, kalanları sonradan ekler veya değiştirebilirsiniz zaten rahatça. Ancak bu sisteme 16 GB RAM'i yetersiz buldum, tercihinize bağlı olarak 32 GB 5400 veya 6000MHz frekanslarında RAM veya RAM'ler kullanabilirsiniz kalitesine göre iki bin liraya kadar koyabilir en fazla fiyatın üstüne, tabii 105 bin liranın üstüne çıkabiliyorsanız 64'e kadar da gidebilirsiniz ancak 32 yeterli olacaktır dediğim gibi sonradan ekleme de yapabilirsiniz, bir diğer konu da SSD bence. Bu model internette yaklaşık 2700 fiyat etiketine sahip aynı şekilde üstüne biraz daha koyarak hem hızı hem modeli markayı değiştirerek yükseltebilirsiniz, internette M.2 SSD'ler arasında çok seçenek var bilindik markanın kat kat fazlası kadar bilinmedik marka var, haliyle güven sorunları yaşanabilir ancak MSI Samsung gibi markalar da tercih edilebilir, veya işletim sistemini SSD'ye kurup harici 2-4TB'lık bir hard disk alarak rahatınıza da bakabilirsiniz bu da bir seçenek fakat size kalıyor tamamen. Bunlar dışında bence sistem gayet güzel dediğim şekilde modifikasyonlar deneyebilirsiniz internetten de aynı şekilde forumlardan veya videolardan bilgi almanızı öneririm, iyi bayramlar ve hayırlı olsun şimdiden güle güle kullanın :).

Çok teşekkür ederim cevap için, aslında 2 tane 16 var da site nedense 1 tane varmış gibi gösteriyor 😅 32 gblık ramin yeterli olduğunu düşünüyorum. Daha kaliteli bir marka seçerim hem ssd hem de ram için. 1 TB'lık düzgün bir NVME SSD alırım, laptoptaki 1 TB'lık SSD var onu da takarım. Bakalım nasıl olacak, alabilirsem haber ederim.
Patriot da ram konusunda ucuz ama fena olmayan bir marka gibi duruyor. Hakkında pek şikayet yok gibi.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim cevap için, aslında 2 tane 16 var da site nedense 1 tane varmış gibi gösteriyor 😅 32 GB'lık RAM'in yeterli olduğunu düşünüyorum. Daha kaliteli bir marka seçerim hem SSD hem de RAM için. 1 TB'lık düzgün bir NVMe SSD alırım, laptoptaki 1 TB'lık SSD var onu da takarım. Bakalım nasıl olacak, alabilirsem haber ederim.
Patriot da RAM konusunda ucuz ama fena olmayan bir marka gibi duruyor. Hakkında pek şikayet yok gibi.

Bence bakıldığında başka bir problem yok gayet güzel bir sistem olduğunu düşünüyorum aklınızda hakkında konuştuğumuz bileşenler için bir soru işareti kalmadıysa bence diğer bileşenler için de düşünmenize veya soru işareti olmasına gerek yok kafanızda, RAM 32 GB ise sizi uzun süre götürür baktınız yetmiyor artık aynısından alırsınız bir tane daha :D,SSD'i konusunda da çözümünüz bence mantıklı hem HDD alıp yavaşlama da yaşamazsınız. Şüphelendiğiniz parçalar hakkında da şikayet yoksa ne âlâ, tekrardan hayırlı olsun 🙏.

Teşekkür ederim, iyi bayramlar :)
Bence bakıldığında başka bir problem yok gayet güzel bir sistem olduğunu düşünüyorum aklınızda hakkında konuştuğumuz bileşenler için bir soru işareti kalmadıysa bence diğer bileşenler için de düşünmenize veya soru işareti olmasına gerek yok kafanızda, RAM 32 GB ise sizi uzun süre götürür baktınız yetmiyor artık aynısından alırsınız bir tane daha :D,SSD'i konusunda da çözümünüz bence mantıklı hem HDD alıp yavaşlama da yaşamazsınız. Şüphelendiğiniz parçalar hakkında da şikayet yoksa ne âlâ, tekrardan hayırlı olsun 🙏.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı