Merhaba, herkese saygılar sevgiler
9800x3D hazır sistem toplamaya çalıştım. Araştırırken, 1 donanımı, ertesi gününde bulamıyorsunuz.
Örnek 32 GB 6000MHz CL30 RAM'i olan bir sistem bir gün sonra 36CL olan var ve benzer alternatifi yok.
En son Sinerji'den, hazır sisteme göre biraz daha pahalı da olsa kendim topladım. Listenin kontrol eedilemsi için mail attım sonrası sipariş geçmek istedim.
Maile cevap beklerken 9800x3D Sinerji de tükendi... Ben de tükendim.
9800x3D işlemciyi sadece Escape from Tarkov oynamak için istiyorum arkadaşlar. Bu oyun gpudeğil, CPU istiyor. Optimize sorunları olan değişik bir oyun.
Düz 4070 ekran kartı da olur aslında ama 4070 Ti Super'e kadar çıkabilirim.
Anakart F/P kaliteli olmalı. Technopat'ta tavsiye edildiği üzere 6000 MHz 30 CL RAM ile kullanmak istiyorum. Bu kaliteyi verecek alternatifler de olabilir.
Anakartta bu işlemci ve bu RAM'leri destekleyecek, kasmayacak kalitede olabilir. Gereksiz Wi-Fi veya uç özelliklere gerek yok. Kasmasın çok ısınmasın yeter.
Kasa, soğutma, süs vesaire uçuk olmasına gerek yok. Mesh bir kasa olsun, hava akışı güzel olsun 750W-850W sağlam bir PSU ile ayrı ya da dahil olabilir.
Ürünler tek bir markanın da olabilir.
Bütçe LİMİTİ YOK. Ama gereksiz israfa da gerek yok bu devirde.
Dediğim gibi ben sadece bu oyunu oynayacağım 1080p bile yeter ama bu işlemciyi sadece 1080p koşturmak israf gibi olacağından, belki sonrasında
İstifade edebilecek birine 2K oynanabilir bir setup bırakma adına, tavsiye istiyorum.
Tek bir yerden hazır sistem ya da güvenilir bir yerden toplama seçilebilir.
Samimiyetinize güveniyorum. Vakit ayırıp ilgilenecek arkadaşlarıma şimdiden çok teşekkür ederim.
Düzeltme: Neden 9800x3D sorusuna net bir cevabım yok. 14900K ile kıyasladığımda daha az güçle eş değer-yakın performans vermesi diyebilirim. Escape from Tarkov'un bu işlemci ile daha iyi sonuç vereceğini tahmin etmem olabilir mesela 9700X e kıyasla fark yaratacağını düşünüyorum, hiç emin değilim belki de 10 FPS gibi bir fark olacak. 9800x3D seçimini yaptım bunun üzerinden gitmeye çalışıyorum ama samimi tavsiyelerinize açığım.
Saygılarımla
https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/ADM7397J
9800x3d sıfırdan toplama sitelerinde seçenek olarak vermedikleri için 9700x e dönüş yapıp şöyle bir sistem topladım. Gereksiz bir durum var mıdır?
kalınhesap.com => 9800x3d sistem 32GB 6000 mhz cl30 seçebildiğim tek hazır sistem var, onun içinde 4070 super ekran kartı 36K (36K ya 4080 super var 4080....), 9800x3d seçebildiğim başka bir sistemlerinde 32gb ram sadece CL38......... sıfırdan sistem toplarsanız 9800x3d vermiyorlar, ince hesap tabi yersen.....
gaming-rambulabilirsen.gen..tr => 9800X3d hazır sistem ram seçeneği hiç yok. tek başına 9800x3d 27999 TL (479 dolar değil mi bu arkadaşlar? kur 50 tl desem yine bu rakamı yakalayamıyorum)
Sıfırdan toplama sitelerinin tek bir portalda birleştiren bir mecra var mı?
Birinden ram atalım sepete, ötekinden işlemci ?
Eleştirmek lazım.
Herkese saygılar sevgiler. Ben vazgeçtim pc toplamaktan