9800x3D sistem toplanır mı?

safak3mehmet7

Hectopat
Daha fazla  
9800x3D ile sistem toplamayı düşünüyorum. Zaten en iyi oyun işlemcisi olduğunu bildiğim için bu işlemciye yöneldim fakat birkaç yerde gördüğüm kadarıyla 8 çekirdek olması sebebi ile render vb oyun dışı faaliyetlerde daha güçsüz olduğunu gördüm. Şu anda ana amacım oyun oynamak fakat sonradan oyun dışı ağır faaliyetlerde üzecekse hangi işlemci tercih edilebilir?

Oyun için zaten fena bir işlemci 9800x3D. Valorant'ta 1500 FPS'lere kadar bile çıkabilirsin. Fakat dersen render başka faaliyetler vesaire onun için 9800x3D'nin muadili olan Intel işlemcilere bak derim.

Render işlerini çok bilmiyorum ama 7950x3d o tarafta güçlü.

Oyun için zaten fena bir işlemci 9800x3D. Valorant'ta 1500 FPS'lere kadar bile çıkabilirsin. Fakat dersen render başka faaliyetler vesaire onun için 9800x3D'nin muadili olan Intel işlemcilere bak derim.

Hangi işlemci olabilir hocam.

Render işlerini çok bilmiyorum ama 7950x3D o tarafta güçlü.

Ben de o işlemciyi düşünmüştüm fakat oyun testlerinde hem 7800x3Dden hem de 9800x3Dden geride kalıyor. O yüzden 9800x3D çok mantıklı geliyor fakat sonradan üzülür müyüm onu bilemiyorum.

Oyun içinse 9800x3d sizi üzmez hocam. Şu an Dünya'nın en iyi oyun işlemcisi 9800x3d.

Tamamdır hocam sağ olun peki ya anakart olarak ne tercih etmemi önerirsiniz hocam.

Hocam bütçe olarak pek bir sınırım yok fakat anakart için 15knın çok üstüne çıkmasa iyi olur.
MSI x870-p wıfı öneririm hocam. Wifi özelliği var evde İnternet kesilir açarsın mobilden İnternetini bağlanırsın kullanırsın. Bluetooth özelliği var. 4 Ram slotu var 256gb kadar destekliyor ama 4 Ram slotu sorunlu kullanmayın 2 slot iyidir. 3 tane M2 yuvası var. Pcle 5.0 desteği var RTX 50 serisi için. Gayet güzel bir anakart. Bende kullanıyorum iyidir.

Tamamdır hocam sağ olun bir de konuyu çok çarpıtmak istemiyorum ama benim elimde 10. nesil Intel bir sistem var ve CPU soğutucu olarak Cooler Master Masterliquid ML240L kullanıyorum bildiğim kadarıyla aynı zamanda AM4 uyumlu ama AM5'te çalışır mı upgrade kit falan mı gerekiyor yoksa çalışsa bile yeteri soğutmayı sağlamaz mı? Onunla ilgili bilginiz varsa yardımcı olmanız çok iyi olur hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…