9800x3D sisteme 5080 vs 5070 Ti

black3434

Megapat
Daha fazla  
Chameleon 7A-RTX 5080 - Game Garaj
Merhaba öncelikle yukarıdaki sistem düzenlenirse nasıldır? Sistemde 9800x3D ve MSI ekran kartını seçeceğim. Bu siteyi daha önce kullanmadım olumsuzluk yaşayan oldu mu? Ayrıca 5080 ve 5070 Ti arasında çok kalıyorum. Edit işleri yapıyorum profesyonel olarak Premiere, after vb. fakat oyun daha ağırlıklı. 5080 sorunları olmuş diye duydum ve super çıkacakmış yakında. Bu nedenle acaba 5070 Ti mı alsam diye düşünüyorum. Çok fark var mıdır sizce? Eğer 5070 Ti alırsam nasıl bir sistem yapmalıyım aynı işlemciyle? Kendim toplamaya çekindiğim için, toplayabileceğim siteler olursa daha iyi olur. @MelihÖzer

5070 ti yı unutun gitsin. Bütçenize 5080 geliyor zaten. Parça kalitesindende endişeniz olmasın.

5080'de kalın. 9800x3d sizi edit işlerinde mutlu etmeyebilir. Bütçe nedir?

5080'de kalın. 9800x3d sizi edit işlerinde mutlu etmeyebilir. Bütçe nedir?
En fazla 120K gibi düşünüyorum. Edit olayı da çok ağır işler değil aslında youtube videoları yapıyorum. Şu an elimde gtx970 var onunla da yapabiliyorum işlerimi. Zaten iş yerimde de bu işleri yapabildiğim sistem var. O nedenle oyun daha agırlıklı olacak kısaca.
Bu arada 2k monitör yeni aldım bu nedenle bir süre 4k'ya geçme şansım yok. O yüzden de biraz 5080 acaba fazla mı oldu diye düşündüm.
Bütçe nedir? O paraya 5080 aşağısına düşmeyin. Toplama hiç mi olmaz? Bilen birinden yardım alsanız veya bir bilgisayarcıya yaptırsanız?
120k civarı en fazla. Aslında kendim de yapabiliyorum ama aldığım yerde toplayınca bir sorun çıktığında kolay çözülüyor diye öyle istedim. Bir de farklı farklı satıcılardan almam gerekecek dediğiniz gibi yaparsam. Uzun süredir takip etmiyorum piyasayı bu nedenle güvenli satıcılar kimler vb zamanımı alır diye düsündüm. Benim için yüksek bir miktar sonuçta 8 yılda bir sistem yeniliyorum diyebilirim.

Tek tek toplanılsa çok çok çok daha iyi parçalar olur. Tek yerden toplanınca maalesef parçaları pahalıya almış oluyorsunuz. Tek yerden toplama olarak şunu düşünebilirsiniz;

Çok teşekkür ederim. Tek tek toplarsam yine bu listedekileri mi almam iyi olur? Bir de tek tek toplayınca 100 110k arasına yapabilir miyim?
CPU: 9800x3d
GPU: 5080
Anakart: Gigabyte X870e Aorus Elite wifi7
Ram: XPG Lancer 2x16 32gb 6000mhz cl30
SSD: Samsung 990 pro 1tb
Sıvı Soğutma: DeepCool Mystıque 360mm
PSU: Enermax Revolution 1350w
Kasa: NZXT H9 FLOW

120k. Tek tek toplanınca aynı fiyata daha iyi parçalar oluyor.

Teşekkür ederim. Değerlendireceğim.

Önerdiğiniz parçaları itopyadan topladım altta verdiğim linkteki şekilde. Parça parça toplayınca da aynı fiyata denk geliyordu. İtopyadan alma sebebim peşin fiyatına 3 taksit olması. Sizce bu şekilde alınır mı?
ITOPYA | Gaming Ürünler ve Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyası

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…