9800x3D sisteme RAM önerisi

sugibi

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar elimde 9800x3D işlemci ve STRIX B850-E Gaming anakart var bunlara uygun RAM arıyorum. İslemcinin desteklediği Max 5600MHz ama anakartin destek sayfasinda uyumluluk kısmına girip bu işlemciyi seçip baktığımda 8000MHz kadar olan RAM'lar çıkıyor. Kafam karıştı ve 4x8 ya da 4x16 şeklinde almak istiyorum herhangi bir sorun olur mu yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 9800X3D işlemcin 5600 MHz’in üstünü “resmî” desteklemese de, anakart + kaliteli RAM ile bu sınır aşılabilir.

2x16 GB 6000 MHz en iyi performans/frekans dengesi sağlar.

4x16 GB yapacaksan 5200–5600 MHz seviyelerine razı olmalısın, aksi takdirde kararsız sistem riski var.

En doğrusu anakart destek sayfasındaki RAM'lar tercih etmek sanırım.

En doğrusu anakart destek sayfasındaki RAM'lar tercih etmek sanırım.
Aynen dostum, en garantisi anakartın destek sayfasındaki RAM’lere bakmak.

Her RAM çalışır diye bir şey yok bu işte. Özellikle yüksek frekans ya da 4 slot kullanacaksan, uyumsuzluk çıkabiliyor.

O listedekiler birebir test edilip onaylanmış oluyor, kafan da rahat eder. Zaten AM5 platform biraz nazlı bu konularda.

Çok teşekkür ederim ilgin için son bir sorum daha olacak. Destek sayfasındaki RAM kodunu arattigim zaman. Ya o RAM bulunmuyor ya da bazı harfleri farklı oluyor. Bu sorun yaratır mı?

Çok teşekkür ederim ilgin için son bir sorum daha olacak. Destek sayfasındaki RAM kodunu arattigim zaman. Ya o RAM bulunmuyor ya da bazı harfleri farklı oluyor. Bu sorun yaratır mı?
Kodun başı uyuyorsa genelde sorun olmaz, sonundaki harfler genellikle renk, RGB gibi küçük farkları gösteriyor. Ama 4 slot kullanacaksan tam uyumlu modeli almak en garantisi.

Bu konuda işlemci değil, anakartın desteklediği bellek hız sınırı önemlidir. Anakartınızın 8000MHz'e kadar bellek desteği var ancak 6000Mhz stabil çalışır. Önerim:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…