Nihai performansta, birazdan deneyeceğim videodakileri teşekkürler. Geri bildiri sağlarım
CPU çok güçlü olduğu için GPU %99'dayken CPU %5-10. Arkadaşınız aşırı saçmalamış. OC filan yapmayın.
Teşekkür ederim.Efm bu yapacağınız işlemciyi biraz daha ısıtmaktan başka bir işe muhtemelen yaramayacak sisteminize aldığınız işlemci çok güçlü olduğundan dolayı bu kullanım değerlerini görüyorsunuz bu yaptığınız onun tüm çekirdeklerini kullanmasını sağlasa bile sağlamayacak ama sağlasa bile işinizi görmeyecek.
Teşekkür ederim.
Size tavsiyem eğer bütçeniz varsa daha kuvvetli bir ekran kartı alın yoksa Overclock'ta yapsanız tüm çekirdekleride açmayı deneseniz o kullanım değerlerinin çok arttığını göremeyeceksiniz maalesef hayırlı günler dilerim.
Çok iyi bir işlemci seçimi yapmışsınız ne iş yapacağınızı ve hangi donanıma daha çok yükleneceğinizi bilmediğimden mütevellit sistemin dengeli veya ihtiyaçlara uygun olup olmadığı hakkında bir yorum yapamıyorum ama o kullanım değerlerini görmenizin sebebi ekran kartının işlemciye göre zayıf olması ve bundan ötürü sistemde bir darboğazın oluşması eğer FPS oyunları oynarsanız onlar işlemciye yükleneceğinden oyuna bağlı olarak daha yüksek işlemci kullanımı görmeniz mümkün.
Daha iyi bir ekran kartı niye alsınki? Ben hala bu cümleyi kurma sebebinizi anlamıyorum.Size tavsiyem eğer bütçeniz varsa daha kuvvetli bir ekran kartı alın yoksa Overclock'ta yapsanız tüm çekirdekleride açmayı deneseniz o kullanım değerlerinin çok arttığını göremeyeceksiniz maalesef hayırlı günler dilerim.
Çok iyi bir işlemci seçimi yapmışsınız ne iş yapacağınızı ve hangi donanıma daha çok yükleneceğinizi bilmediğimden mütevellit sistemin dengeli veya ihtiyaçlara uygun olup olmadığı hakkında bir yorum yapamıyorum ama o kullanım değerlerini görmenizin sebebi ekran kartının işlemciye göre zayıf olması ve bundan ötürü sistemde bir darboğazın oluşması eğer FPS oyunları oynarsanız onlar işlemciye yükleneceğinden oyuna bağlı olarak daha yüksek işlemci kullanımı görmeniz mümkün.
Hevesinizi o konuda kırmak istemezdim ancak maalesef durum bu.
Daha iyi bir ekran kartı niye alsınki? Ben hala bu cümleyi kurma sebebinizi anlamıyorum.
Sebebi şu arkadaşımızın sorduğu soru aslında kullanım değerlerinin neden böyle olduğu ve donanımını tam anlamıyla kullanmak istemesi.
Konu sahibi kişi güzel bir sistem almaya uğraşmış ve AMD'nin en son çıkardığı en güçlü donanımlar bu diyerek muhtemelen bir sistem toplamış ancak siztemdeki işlemci ile ekran kartının hitap ettiği seviye aynı değil işlemci güncel olarak oyunlarda çok iyi olan bir işlemciyken ekran kartı çok daha alt bir segment için yapılmış yani ekran kartı işlemciye yetişmek için bir yerlerini yırtmasına rağmen ancak işlemciyi %5-10 arasında çalıştırabiliyor arkadaşımız işlemcinin tam performansını almak istiyorsa eğer ekran kartını yükseltmeli.
Öncelikle bahsetmek istediğim hususlar şunlar:Sebebi şu arkadaşımızın sorduğu soru aslında kullanım değerlerinin neden böyle olduğu ve donanımını tam anlamıyla kullanmak istemesi.
Konu sahibi kişi güzel bir sistem almaya uğraşmış ve AMD'nin en son çıkardığı en güçlü donanımlar bu diyerek muhtemelen bir sistem toplamış ancak siztemdeki işlemci ile ekran kartının hitap ettiği seviye aynı değil işlemci güncel olarak oyunlarda çok iyi olan bir işlemciyken ekran kartı çok daha alt bir segment için yapılmış yani ekran kartı işlemciye yetişmek için bir yerlerini yırtmasına rağmen ancak işlemciyi %5-10 arasında çalıştırabiliyor arkadaşımız işlemcinin tam performansını almak istiyorsa eğer ekran kartını yükseltmeli.
Öncelikle bahsetmek istediğim hususlar şunlar:
1- hangi oyun için bu değerleri alıyor?
2- işlemci %5-%10 değerlerini X oyununda aşmayabilir, demek ki az kullandığı anlamına gelir fakat ekran kartı %99 kullanılıyorsa darboğaz anlamına gelmez. %100 kullanılıyorsa işlemci tarafında darboğaz olduğu bilinebilir.
3- Half-Life oyununda 7800x3D ve 4070 Ti Super ile 1200 FPS aldığım oldu fakat ekran kartı %99 iken işlemci %5'i aşmıyordu. FPS sınırını monitörümle sınırladım ve ekran kartı kullanımı %5'e düşerek sorunum çözülmüş oldu. Kullandığım donanım ısınmadı ve daha az watt çektiler. Elektrik faturama daha az yansımış oldu.
İşlemci güçlü evet ama kullanıcı ne yaptığının bilincinde olmalı. %99 değeri yüksek bir değer olabilir ama isterse 5090 kullansın amacımız FPS almak ise sonuna kadar vermeye çalışacaktır. Çünkü FPS sınırı veya V-Sync gibi durumlar mevcut değilse çizebildiği kadar kare çizmek günümüz oyunculuğunda istenen durum.
Sizin demek istediğiniz sanırım işlemci güçlü olduğu için daha iyi bir ekran kartını besleyebileceğinden bahsetmek.