9800x3D temelli sistem uyumlu mu?

THE BOMB

Centipat
Daha fazla  
1757803797200.png

Dostlar selam, 4070 kullanıcısıyım. İşlemcim i5-13400F fakat değiştirmek istiyorum. Maalesef hem anakart hem de RAM de değişmem lazım. Ekteki gibi bir sepet yaptım fakat 9800 fiyat açısından bütçemi biraz aşıyor. O kadar değer mi gerçekten?

Monitörüm 2K 240 Hz bir monitör. 9800 yerine 7800 mü almalıyım? Cevap verirseniz çok sevinirim. Bir de bu RAM iyi mi, başka bir şey mi almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eki Görüntüle 2573791

Dostlar selam, 4070 kullanıcısıyım. İşlemcim i5-13400F fakat değiştirmek istiyorum. Maalesef hem anakart hem de RAM de değişmem lazım. Ekteki gibi bir sepet yaptım fakat 9800 fiyat açısından bütçemi biraz aşıyor. O kadar değer mi gerçekten?

Monitörüm 2K 240 Hz bir monitör. 9800 yerine 7800 mü almalıyım? Cevap verirseniz çok sevinirim. Bir de bu RAM iyi mi, başka bir şey mi almalıyım?

Hocam 4070 ile darboğaz bile yaşayabilirsiniz bu işlemci ile. Gereksiz tarafına oy kullanabiliyor muyuz?

Sen diyorsun ki dünyanın en güçlü oyun işlemcisi ile 4070 darboğaz yapabilir öyle mi?

Yapar hocam neden yapmasın, 4070 dediğiniz iyi bir kart. Aman aman süper ötesi güçlü bir kart değil ki. Bence yapma ihtimali var. Ki 7800x3D bile yetebiliyorken bütçeyi zorlamak mantıksız.

Yapar hocam neden yapmasın, 4070 dediğiniz iyi bir kart. Aman aman süper ötesi güçlü bir kart değil ki. Bence yapma ihtimali var.
Karıştırıyorsun. İşlemci, ekran kartına göre güçlü olursa değil; tam tersi olursa darboğaz olur.

İşlemci ekran kartına göre güçlü olursa da darboğaz olur. Kendimden biliyorum oluyor.

Öyle bir şey yok, darboğaz dediğimiz olay işlemcinin gücünün zayıf kalması sonucunda ekran kartını besleyememesi.

Eki Görüntüle 2573791

RAM'i XPG Lancer alabilirsin, Patriot'u yüksek bütçede önermem stabilize sorunları çıkabiliyor.

Öyle bir şey yok, darboğaz dediğimiz olay işlemcinin gücünün zayıf kalması sonucunda ekran kartını besleyememesi.

RAM'i XPG Lancer alabilirsin, Patriot'u yüksek bütçede önermem stabilize sorunları çıkabiliyor.
Ram önerebilirmisiniz peki ? Sonuç Olarak 9800x3d almamı öneriyormusunuz?

Almışken en iyisini almak bence daha mantıklı, en azından biraz sabredip öyle alırsanız ileride iyi ki 9800x3D tercih etmişim dersiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı