99 dereceye çıkan işlemciye Overclock yapmak mantıklı mı?

Arctic MX-4 yararı olur mu sabah geldi işlemci evde termal macun yoktu mahalle bilgisayarcısından 1.8W/M-K bir termal macun aldım.
Tabii ki olur, mahalle bilgisayarcısının çamur macununu kullanmanın bir anlamı yok, düzgün sürebilmen de önemli, soğutucuyu ileride de kullanmak için alacaksan alabilirsin ancak ben şu gördüğün çift katlı stok soğutucuyla stok halinde 105W TDP değeri olan Q6600'ü 3.40 GHz frekansına hız aşırtıp 1.42V verip kullanıyordum, tam yükte bu stok soğutucuyla bile 80 dereceyi görüyordu. Sürdüğüm macun Xigmatek Powerful ve 5 W/mK iletkenlik değeri vardı.
1599488240280.png

Arctic MX-4 8,5 W/mK iletkenlik değeriyle daha etkili, senin stok soğutucun çift katlıysa ve macunu düzgün sürersen Arctic MX-4 ile overclock da yaparsın, yeterince soğutulur.

Tabii ki olur, mahalle bilgisayarcısının çamur macununu kullanmanın bir anlamı yok, düzgün sürebilmen de önemli, soğutucuyu ileride de kullanmak için alacaksan alabilirsin ancak ben şu gördüğün çift katlı stok soğutucuyla stok halinde 105W TDP değeri olan Q6600'ü 3.40 GHz frekansına hız aşırtıp 1.42V verip kullanıyordum, tam yükte bu stok soğutucuyla bile 80 dereceyi görüyordu. Sürdüğüm macun Xigmatek Powerful ve 5 W/mK iletkenlik değeri vardı. Eki Görüntüle 660739
Arctic MX-4 8,5 W/mK iletkenlik değeriyle daha etkili, senin stok soğutucun çift katlıysa ve macunu düzgün sürersen Arctic MX-4 ile overclock da yaparsın, yeterince soğutulur.
4 Gram ne kadar yeterli 1-2 sıkımlık mı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı