9950x3D sistemde BF6 CPU darboğaz yapıyor

Nalkapon

Decapat
Daha fazla  
Ekli resimde sağ üstte olan değerlerde :

"CPU" yazan yer CPU'nun yetişebildiği kare sayısı (Gerçek FPS)

"Sim" yazan yer oyunun kaç tick'de çalıştığı, 60 tick yani 60hz sunuculardayız .

"GPU" yazan yer ekran kartının kaç fps'ye kadar zorlayabildiği .

"mp/s" yazan yer de saniyede kaç megapiksel render edilmiş onu gösteriyor yani mesela,

2k çözünürlükte (2560x1440) x (Anlık FPS) .

CPU darboğaz var çok bariz bazen aradaki fark 50 fps'lere kadar çıkabiliyor .

9950x3D PBO açık 5600mhz max frekans , ama sadece ccd0'da(3D-V Cache) çalışıyor oyun user.cfg ayarladım ona göre. 8 core 16 thread kullanmasına rağmen darboğaz var.

User.cfg ayarları:

Thread.ProcessorCount 16
Thread.MaxProcessorCount 16
Thread.MinFreeProcessorCount 0
Thread.JobThreadPriority 0
GstRender.Thread.MaxProcessorCount 16
GstRender.WeaponDOF 0

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    4,1 MB · Görüntüleme: 11
Son düzenleyen: Moderatör:
Core parking yaparak denediniz mi?

Bu ayarlar Core park edilmiş hali. User.cfg ile park ettim en iyi yol bu bf aleminde. Oyun sadece CCD0'da çalışıyor Afterburner'dan çekirdekleri kontrol ettiğimde. Amaç 9800x3D 8 Core 16 thread yapmaktı, oldu da aslında performansı şahane ama bu bile bu oyuna yetmiyor. Bu olayı bilerek foruma koydum ki 7500F gibi işlemcilerle beraber yüksek seviye ekran kartı alıp bu oyuna girmek isteyen arkadaşlar büyük hayal kırıklığı yaşar, önden bilgileri olsun. 1080p low detail olsaydı darboğaz anlardım ama 2K'da da darboğaz olmaması lazımdı, grafikler de High-Ultra-bazıları Overkill karışık. DLSS yok DLAA var bir de yani.

Bu ayarlar Core park edilmiş hali. User. CFG ile park ettim en iyi yol bu BF aleminde. Oyun sadece ccd0'da çalışıyor Afterburner'dan çekirdekleri kontrol ettiğimde. Amaç 9800x3D 8 Core 16 thread yapmaktı, oldu da aslında performansı şahane ama bu bile bu oyuna yetmiyor. Bu olayı bilerek foruma koydum ki 7500F gibi işlemcilerle beraber yüksek seviye ekran kartı alıp bu oyuna girmek isteyen arkadaşlar büyük hayal kırıklığı yaşar, önden bilgileri olsun. 1080p Low detail olsaydı darboğaz anlardım ama 2K'da da darboğaz olmaması lazımdı, grafikler de high-Ultra-bazıları overkill karışık. DLSS yok DLAA var bir de yani.

Daha önce bir video da vardı Core parking yapıldığı halde yanlış çekirdekler park moduna geçiyordu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı