A disk read error occurre uyarısı

Bişey

Hectopat
Herkese merhaba arkadaşlar.
R580 laptobuma biraz fiziksel hasar verdim anlık.
Şuan pc yi açtığım zaman samsung yazısından sonra kara bir ekran üzerinde ( A disk read error occurre. Press ctrl alt del to start. ) böyle bir yazı çıkıyor.
Bilgisayara format atmayı denedim ancak hiçbir sürücü bulunamadığından format atacak yer yok. Eğer arıza hard diskte ise yenisini mi almalıyım yoksa tamir ediliyor mu ? Yeni bir disk almam gerekiyorsa bana bir dizi tavsiye edin lütfen boyutu hiç önemli değil 160 gigabayt yeterlidir. Fiyatları ne durumdadır ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu hatayı alan birçok kişi malesef disk değiştirmek zorunda kalıyor. Buna hazırlıklı olarak şu adımları deneyin bir de. Bilgisayarın arkasındaki vidalara bakın diskin takılı olduğu kapak zaten bellidir buradan kapağı çıkartıp diski bilgisayarınızdan ayırın.

Masaüstü bir bilgisayar bulabilirseniz bu söktüğünüz diski ikincil disk sürücüsü olarak bu bilgisayara bağlayın. Bilgisayar açıldığından kendi diskinizi görüyorsanız şayet içindeki verilerinizi alıp Disk Yönetimi bölümünden diskinizi komple biçimlendirip bölümlerin tamamını silin. Bu tip durumlarda bazen ek donanımlar sorun çıkartabiliyor nadir de olsa ancak yazma hatası aldığınız için biz direk disk ile haşır neşir olmak zorundayız.

Eğer bunları yapıp diski tekrar dizüstü bilgisayarınıza bağlayıp sistem kurarken yine göremiyorsanız bilgisayarınızda fiziksel bir arıza var demektir. Önce bunları bir deneyin şayet sonuç alamazsanız yeni bir disk almanız gerekecek demektir. Format atabiliyorsanız muhtemelen bu dediğim adımları da kolayca yapabilirsiniz yine de zorlanırsanız yardımcı olmaya çalışırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
O sorunun aynısı bende de vardı ve çözdüm.

Çözümü ise Hiren's Boot CD ile mini Windows XP çalıştırıp programlar bölümünden Lov Level Format Tool u çalıştırdıktan sonra harddiskini seçip Lov Level Format atmak.

Lov Level Format: Harddiskin içindeki bilgileri kesinlikle geri getirilemez bir şekilde siliyor ve harddiskin fabrikadan yeni çıkmış gibi oluyor(eğer fiziksel bir hasar yoksa), ayrıca bozuk sektör denilen hatalarıda düzeltiyor.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı