Çözüldü A Disk Read Error Occurred Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Phantom334

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Oto Tamirci
Dün akşam bilgisayarımda bir yavaşlık oldu. Reset attım ardından bilgisayar açılırken "A disk read error occurred" hatası almaya başladım. BIOS'tan kontrol ettim boot başlangıcı zaten HDD ile başlıyor. HDD harici birşey de zaten takılı değil bilgisayara. İşin garibi HDD'yi başka PC'ye taktık çalıyor, kendi bilgisayarıma takıyorum aynı hatayi alıyorum. Sorun nerde olabilir? Anakartım gigabyte. Forumda çözüm konusunu gördüm fakat belirtilen bölüm benim anakartımın biosunda malesef yok. Elimde başka HDD de yok deneyemiyorum. Sorun ne olabilir? Ayrica BIOS hata seside vermiyor tek kısa bip yapıyor. (Mobilim yazim hatasi içerebilir)

Son düzenleyen: Moderatör:
Başka bir bilgisiyardan Windows PE veya Windows SE indirip USB diske yazdırın. BOOT seçimini UEFI USB olarak seçin. Windows açıldığında HD Tune kurun. Healt kısmının resmini verin. Birde Error Scan yaparak resmini verin. Son olarak Bilgisayarım'dan bakın C:\ bölümü görünüyor mu?

Elimin altında bilgisayar olmadığı için şuan bu işlemi yapmam mümkün değil. Başka pcde denediğimde bilgisayarcıda yapmıştım. Bana haliyle uzak gidip gelmem zor olur, başka bir çözüm önerin varmi veya şüphelendiğin başka birşey var mi?

Bildiğim kadarıyla Android cihazlar için .iso dosyalarını çıkaran programlar vardı. Far32 biçimlendirilmiş USB'ni Android cihaza kabloyla tak. yadi.sk: Yandex.Disk Buradan dosyayı indir kendi yüklememdir. Silinmez. Ama içinde Portalcıyız klasörü kalmış. Ordan indirmiştim. Neyse devam edelim. WinRar ile arşivi telefona çıkart. USB diske kopyala ve USB diskle bilgisayarı başlat. Önceki dediğim resimleri ver.

Format attım arkadaşlar sorun çözüldü gibi, teşekkür ederim ilginize.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…