''A Disk Read Error Occurred'' Hatası

Alp Tayman

Hectopat
Daha fazla  
PC ilk açılışında yani off/on durumunda çoğu açılışta bu sorunu alıyorum restart dedikten sonra sistemim sorunsuzca boot oluyor ve 2 saniyede açılıyor. Bazende bu hatayı almıyorum ve bu sorun dikkatim ve tahminim üzerine windows çok hızlı kapanmasının ardından PC'nin başına geliyor bir anda windows kapanma sesinin yarım kalıp kapandığını düşünün PC'nizin.. Melodinin tamamını duymadan ''çat!'' yarım kalıyor ve windows kapanıyor akabinde PC'de tamamen off duruma geliyor. Yani windows kapandıktan sonra PC ve fanlar çalışmaya devam edip 4-5 saniye sonra kapanıyor tamamen PC. Ama bu güç kaynağı veya anakart dan dolayı normal bir durum olduğunu düşünüyorum. Hata almadığım zamanlar kapanışta melodinin tamamını duyuyorsunuz ve biraz daha geç sanki olması gerektiği şekilde kapanıyor PCve ilk açılışta ''error'' olmadan doğru şekilde açılıyor.

Şimdilik bu durum yarı yarıya bir errorlü bir ''error''süz. Ne yapsam iyi gelir acaba SSD'im de donanımsal bir arıza mı mevcut? WD'nin SSD Dashboard'u ile yaptığım testlerde her hangi bir sorun almıyorum ''Firmwire''ım güncel diğer HDTune gibi programlarda öyle bir hata yada sağlıksız duruma rast gelmiyorlar. UEFI kullanmıyorum normal kurulumum var. Her hangi bir hız vs bir arıza yada sıkıntılı durum gözükmüyor. İşletim sistemim WİN10 64 Bit diğer configleri imzamda görebilirsiniz.

@Recep Baltaş Üstat direk sizin de dikkatinizi çekmek isterim.

Saygılarımla,

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı