"A disk read errror occured Press Ctrl+Alt+Del to restart" hatası

tahsin özdil

Hectopat
Merhaba!

Windows 7 kurulu notebookta “Disk Birleştiricisiyle” Yerel Disk D:'yi birleştirirken bilgisayar kapandı ve tekrar açıldığında “A disk read errror occured. Press Ctrl+Alt+Del to restart hatası” verdi. Format çekmeyi denediğimde de yine aynı hata mesajını verdi. Windows 7 kurulu başka bir HDD taktım ve bilgisayarı kullanmaya devam ediyorum. Hata veren Hdd yi “slax-64bit-9.5.0” kurulu usb bellekle başlattığım notebookla görebiliyorum. Dosya yöneticisinin ana dizininde;
"sda1
sda2 : kısmında Yerel disk(C) Documents and Settings, Program files, Users, Windows" ve diğer klasörler var.

sda3: bu kısımda Yerel disk D: olması gerekirken yok.

Bu konuda bir çözüm önerebilir misiniz?
merhaba!

Technopat Yöneticisi Recep Baltaş' ın “A disk read errror occured. Press Ctrl+Alt+Del to restart hatası” veren HDD'en Backbox Linux'la veri kurtarmak için uyguladığı bütün adımları ben de uyguladım.

1-USB belleğinizi FAT32 biçiminde formatlayın. OK
2-ISO dosyasını Unetbootin ile belleğe yazın. OK
3-Belleği bozuk bilgisayara takıp bilgisayarı yeniden başlatın boot tuşu ile sistemi USB bellekten boot edin. OK
4-Sistem boot edince artık verileri kurtarmak için sabit disklere erişebileceksiniz. OK

Ancak ben “Disk Birleştiricisiyle” Yerel Disk(D)yi birleştirirken bilgisayar kapandığı için Yerel Disk(D) yi Backbox Linux'la da göremiyorum. Sadece 95 GB olan Yerel Disk(C) ve içindeki veriler görünüyor.

Backbox Linux'la kaybolan hdd bölümünü tekrar görünür hale getirmenin bir yolu var mı?
HDD, çin malının da çin malı olduğu için aşırı ısınmayla
beraber okuma-yazma kafası ve disk arızalarından dolayı
sektor kaybına uğramış.
7.65 mm mermiyle 5 metreden iki delik aşınca artık ısınma
sorunu kalmadı ve tabi bir de tahmin ettiğiniz gibi RIP!
Yardımcı olmayan ve olmayan herkese teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…