A MD Athlon 64 X2 İşlemci AMD Radeon R7 260x

LastShot5691

Hectopat
Katılım
29 Ocak 2015
Mesajlar
73
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar kısa bir süre içinde her halde yaklaşık 1 ay kadar sonra yeni ekran kartı alacağım. Kafamda bir sürü soru işareti var mesela benim işlemci tarihi eser denilecek kadar eski. Bu işlemciye olabilecek en iyi ekran kartı hangisi? Ben diğer forumlarda da sordum arkadaşlara bu işlemciye AMD Radeon R7 260x önerdiler. Ben de tabi sordum dar boğaz olacak mı diye, sadece 20-10 FPS kaybedersin daha sonra zaten yeni işlemci, anakart, bellek alacaksın o zaman bu ekran kartını da al ileride kafan rahat etsin dediler. Bu ekran kartını aldığımda oyunlarda düşük-orta fark etmez takılma yapar mı veya kasmalar donmalar gibi şeyler olacak mıdır? Ekran kartını aldığımda eski ekran kartım olan HD 4650 den daha iyi performans verecek midir? Bana yeni ekran kartı aldığıma pişman etmeyecekse bu ekran kartını almayı düşünüyorum zaten ekran kartını bu işlemci ile beraber yaklaşık dört ay kadar kullanacağım sonra da yeni anakart, bellek ve işlemci alacağım. Sizce bu ekran kartını almalı mıyım?

Ekran Kartı : www.eksenbilgisayar.com: ASUS Radeon R7260X-OC-2GD5, 2GB, GDDR5, 128 Bit, Ekran Kartı
Güç Kaynağı : www.eksenbilgisayar.com: CODEGEN MX450, 450W, 12cm Fanlı, Güç Kaynağı

Bütçem : Ekran Kartı + Güç kaynağı = 470 TL

Arkadaşlar bir miktar dar boğaz olsa da Nvıdıa GeForce GTX750Tİ almaya karar verdim.

Ekran Kartı: www.eksenbilgisayar.com: GALAXY (75IPH8DV9JXZ) GTX750TI GC, 2GB, GDDR5, 128 Bit, Ekran Kartı
PSU : www.eksenbilgisayar.com: REDROCK P4 500PFC, 500W (Peak 550W), 12 cm Fan, Güç Kaynağı
 
AMD Athlon 64 X2 7750 Dual-Core 2.70GHz Processor kullanmaktayım, sizin gibi oldukça eski bir işlemciye sahibim ve tam da ilk başta belirttiğiniz Amd Radeon R7 260x ekran kartını kullanıyordum. Bende sistem topladım yakın zamanda satın alacağım, ekran kartımdan şuan verim alamıyorum darboğaz oluyor yani o yüzden eski ekran kartımı taktım. Bence kartınızı alın ama kullanmayın, yeni bir anakart, işlemci ve RAM bellek satın aldıktan sonra kullanın derim, bu sistemde kartı zorlamaya gerek yok diye düşünüyorum.
 
AMD Athlon 64 X2 7750 Dual-Core 2.70GHz Processor kullanmaktayım, sizin gibi oldukça eski bir işlemciye sahibim ve tam da ilk başta belirttiğiniz Amd Radeon R7 260x ekran kartını kullanıyordum. Bende sistem topladım yakın zamanda satın alacağım, ekran kartımdan şuan verim alamıyorum darboğaz oluyor yani o yüzden eski ekran kartımı taktım. Bence kartınızı alın ama kullanmayın, yeni bir anakart, işlemci ve RAM bellek satın aldıktan sonra kullanın derim, bu sistemde kartı zorlamaya gerek yok diye düşünüyorum.
sorun olarak ne oluyor yani kasma falan mı yapıyor
 
Şöyle söyleyeyim, sadece DirectX 12 türünden ekran kartlarını destekleyen oyunların çoğunu low ayarlarda oynayabildim şuana kadar ve high seçeneğinde oynamam imkansızdı ama tüm oyunları demiyorum bazı oyunları high ve medium ayarlarda oynayabiliyordum. Misal GTA V normal seçeneğinde kasmadan oynatıyor ama şuradaki hata oluyor buna bağlı olarak ta oyundan resmen zevk alamadım. Bu yüzden kartım kutusunda yeni topladığım sistemi satın almamı ve gerçek gücünü göstermeyi bekliyor.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı