A-XMP ile MHz arttırma

soolence

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, bugün yeni bir bilgisayar topladım. En son RAM'lerin MHz'leri Max yapayım diye BIOS'a girdim fakat bir türlü olmuyor.
Anakart: MSI M550M Pro VDH Wi-Fi
RAM: (2x16) G.Skill Ripjaws V siyah DDR4-3600MHz CL18.

BIOS'ta şu an RAM'ler 2666 MHz de. 3600 yapmak istiyorum.
BIOS'ta "dram settings" altında a-XMP profile 2 3600 MHz seçtim. F10 da kaydettim. Bilgisayar kendisi resetlemeye gelince tamamen kapanıyor. Açılıyor ve elektrikler gitmiş gibi kapanıp tekrar açılıyor. BIOS ekranına geldiğimde hala RAM'ler 2666 MHz de. Fakat a-XMP profile 2 3600 MHz seçili.

Anakart BIOS güncelledim, sorun devam ediyor. Bilgisi olan var mı?

Anakart: B550M PRO-VDH WIFI

Merhaba, bugün yeni bir bilgisayar topladım. En son RAM'lerin MHz'leri Max yapayım diye BIOS'a girdim fakat bir türlü olmuyor.

BIOS'ta "dram settings" altında a-XMP profile 2 3600 MHz seçtim. F10 da kaydettim. Bilgisayar kendisi resetlemeye gelince tamamen kapanıyor. Açılıyor ve elektrikler gitmiş gibi kapanıp tekrar açılıyor. BIOS ekranına geldiğimde hala RAM'ler 2666 MHz de. Fakat a-XMP profile 2 3600 MHz seçili.

Bende aynı ramlere sahiptim 3600'de sizde ki gibi hata veriyordu anakart desteklemesine rağmen en fazla 3133'e kadar çıkara biliyordum onun üstünde mavi ekran veriyordu .

Bazen sadece xmp seçmek yeterli gelmeye biliyor klavyenizde - ve + tuşları varsa + ile mhz'yi yükseltmeyi deneyin mhz'nin üstüne gelerek yoksa pg up veya pg down ile yapa bilirsiniz .

XMP Profile -1 Seçip Settingsten Save and Exit yapın. Tekrar Biosa girin XMP Profile-1 Seçip busefer Sol alttakı OC sekmesine gelin Extereme Memory Profile (XMP) Enabled edin.
xmp profile da oc den seçiyorum zaten. Aynı yerde Extreme memory profile diye bir seçenek yokki hocam

Slot değiştirmeyi dene. 1-3 şeklindeyse 2-4 şeklinde tak belki faydası olur.
değiştirdim aynı durum

Sorun çözüldü. r5 5600x ocsiz max 3200 mhz destekliyormuş.
dram frequency den 3200 mhz yapınca oldu.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı