A-XMP ile XPG Spectrix sistem açılmıyor

Beck

Hectopat
Merhaba. Aslında bu sorunun hikayesini daha önceki konumda anlattım ve hem çözümünü aramak için hem de yardım istemek için yeni bir konu açmak istedim.

Kısaca anlatmak gerekirse aynı marka model aldığım uyumlu çalışsınlar diye aldığım RAM'leri 3200 MHz'de çalıştırmak için A-XMP açtığımda sistem boot etmeyip kurtarma moduna giriyor. Bazen boot ediyor Windows açılıyor ama 10 dakika sonra mavi ekran veriyor ve paradoks. Bu sorunu daha önce yaşayan ve çözümünü bilen birisi var mı? Direkt konu donanım olduğu için pek sanmıyorum ama 3200 MHz kullanabilecekken 2666 MHz kullanmak biraz koyuyor. Ne yapacağımı bilemedim, yoksa iade mi etsem daha dün geldiği için hala iade hakkım var. Çok kararsız kaldım. Kendimi elimin altındaki makinenin tam gücünü kullanamıyor gibi hissediyorum. Var mıdır bu A-XMP değerlerini değiştirebilme ihtimalim? Mesela bütün RAM'leri A-XMP açıkken 18 ya da 20 yapabilmek gibi mesela?

Bu arada RAM slotlarını değiştirmeyi denemedim. Eski ramlerim hala ilk gün takılı olduğu yuvalarında duruyorlar. Acaba yenilerini eskilerin yuvasına takıp eskileri de diğer yuvalara Dual çalışacakları şekilde taksam A-XMP yapabilir miyim? Pek olası gelmiyor çünkü sorun donanımsal. Yapmama gerek var mı sizce?

Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Aynı marka model alıyor oluşun, birlikte taktığında sorun çıkarmayacağı anlamına gelmez. Sonuçta quad kit almadın RAM'leri, dual kit / dual kit aldın. Ama iyi tarafından bak, en azından çalışıyorlar ve ayar yapabilmek mümkün.

İşlemci ve anakart modelin nedir? Ek olarak Thaiphoon Burner ile RAM çipinizi paylaşın. EEPROM -> SPD sekmesinden SS atın.

Yardımcı olmak istediğiniz için teşekkür ederim ancak başka bir konumda manuel olarak arttırmayı denedim ancak yine hata aldım, böyle olunca iade için talep oluşturdum ve yarın kargoya vereceğim iade için. Yine de teşekkür ederim yardımcı olmak istediğiniz için.

Konu'da burada arkadaşlar yardımcı olmaya çalıştılar ancak ben başarılı olamayınca iade etme kararı aldım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…