A1 ehliyet için gün olarak yeni yaşa girmek yeterli mi?

Uğur Onur

Yoctopat
01.01.2010 doğumluyum. Bugünün tarihi 02.01.2025. A1 motor ehliyeti almayı düşünüyorum. Hesaplamaya göre gün olarak 16'ya girdim ama yıl olarak hala 15 yaşındayım. Ehliyeti almak için gün olarak girmek yetiyor mu yoksa bir dahaki seneyi beklemek zorunda mıyım yani yıl olarak girmeli miyim?

Nasıl 16'yı tamamlayacak hocam? Çok garip.
Yani bence değil. Şu an 15 yıl yaşında. Bu yıl içindeki günler birike birike 1 ocağa kadar 16 yı oluşturacak voltron gibi.

Dosya Ekleri

• MV5BMjA2MzMzNTg5NV5BMl5BanBnXkFtZTgwMzAzOTc4ODE@._V1_.jpg
    MV5BMjA2MzMzNTg5NV5BMl5BanBnXkFtZTgwMzAzOTc4ODE@._V1_.jpg
    226,5 KB · Görüntüleme: 22
Yani bence değil. Şu an 15 yıl yaşında. Bu yıl içindeki günler birike birike 1 ocağa kadar 16 yı oluşturacak voltron gibi.
Bak hocam bu söylediğini doğru söyledin, şuan 15 yaşında ve 16'yı oluşturucak. Ama 2010 doğumlu gibi 2026'nın başında nasıl 16 yaşını doldurmuş olabilir onu düşünüyorum.

Hocam şunu anlamadım ben. :D o tarih de 15. yaşını tamamlamış oluyor ve 16. yaşına giriyor. Artık 16 yaşında oluyor.
Girmek kelimesini genelde o yaşı bitirince kullanırız(Halk olarak). Bizim ailede girmek kelimesini o yaşı bitirip +1 yaş olarak kullanıyoruz. +1 yaş girmiş sayılmıyor. O yaşı yaşıyor sanıyıor. Gün almak mevzusu işte kısaca.

Zaten 16 ya girdi dememten kastım. 15. yaşı tamamladı. Yani bu arkadaş 15 yıl 2 gündür hayatta. Seneye 16 yıllık hayatta olacak. Yani bu sene 15 yıl 2 günün üstüne 16'yı yaşamaya başlayacak demeye çalıştım.

Hocam siz yaş tamamlamayı girdi olarak kabul ediyorsunuz. Benim anlatım biçimim biraz hatalı oldu. Bu arkadaş 15 yıldır hayatta ve 2025 yılı içinde 15 yılın üstüne 1 yıl daha koyacak demeye çalıştım. Koyacak ve 16'yı tamamlayacak.

Birader sen karıştırıyorsun ortalığı 15 yaşında çocuk 16 doldurcak falan tamamlacak bunlara gerek yok 02.01.2026 da ehliyete başvurabilir ehliyet işin yas tamamlamana gerek yok doğum günün ertesi günü gidebilirsin bu kadar basit istersen doğum gününde git bir şey değişmez 16 olduysan alırsın yok tamamlamış bilmem ne ona bakmıyor kimse.

Birader sen karıştırıyorsun ortalığı 15 yaşında çocuk 16 doldurcak falan tamamlacak bunlara gerek yok 02.01.2026 da ehliyete başvurabilir ehliyet işin yas tamamlamana gerek yok doğum günün ertesi günü gidebilirsin bu kadar basit istersen doğum gününde git bir şey değişmez 16 olduysan alırsın yok tamamlamış bilmem ne ona bakmıyor kimse.
O mevzuyu netliğe kazandırdık zaten. Ortalığı karıştırdığım falan da yok zaten 2026 da alınabileceğini de yazmışım? Arkadaşla birbirimize yazdığımız cevaplar da konu netliğe kazandıktan sonraki fikir alışverişleri. Ne anlatıyorsunuz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı