A1 ehliyet için öğrenim süreci kolay mıdır?

waTdorA

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, A1 ehliyet hakkında biraz bilgi almak istiyorum. Öncelikle şu anda 15 yaşındayım ekim ayında 16 olacağım. A1 ehliyet 16 yaşında alınabiliyormuş bende almayı planlıyorum. Volta marka elektrikli mopedler hoşuma gidiyor fakat bu motor her türlü ehliyetle kullanıldığı için bende A1 ehliyet almaya karar verdim. Kafamda 2 türlü soru var, elektrikli motor ile A1 ehliyet alınmıyor yani normal motor ile ehliyet alınıyor. İkisini de kullanabileceğim gerçi A1 ehliyet alınca normal motor ile devam ederim daha yararlı olur benim için. Normal motoru Ekim'e kadar yani 6 ayda öğrenebilir miyim? Ve bu ehliyet alma süreci nasıl işliyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba ehliyet alma süreci şu anda çok basitleştirilmiş şekilde bir kursa yazılıyorsunuz bölgenizde en uygunu hangisi ise ona yazılın kurs size bir takım eğitimler veriyor yazılı elektronik sınav ve direksiyon sınavları yazılı olanlarda kurs hocası size trafik bilgisi araç bilgisi ilk yardım bilgileri ve trafik tabelalarını anlatıyor bunları ezberlemenize gerek yok elektronik sınava girene kadar bunlara çalışabilirsiniz size bir kitapçık veriyorlar orada tüm bilgiler yer alıyor daha sonrasında elektronik sınava giriyorsunuz sınavda toplamda ilk yardım sorusu 12, trafik adabı sorusu 6, trafik sorusu 23 ve motor sorusu 9 adet olmak üzere 50 soru bulunmaktadır 70 puan alırsanız sınavı geçmiş sayılıyorsunuz daha sonra direksiyon dersi veriliyor motosiklet parkuru temelde 6 parkurdan oluşmaktadır. Slalom, 8 çizme, düz gidiş, panik fren, kaçış, hızlanma gibi parkurların ardından trafiğe çıkarak sınavınızı tamamlarsınız. Parkur için çeşitli videolar de mevcut burada tek yapmanız heyecan yapmamanız gerekiyor sınavı başarılı geçerseniz harç parası yatırıp daha sonra 1 hafta sonra ehliyet size teslim ediliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı