A1 ehliyet nasıl alınır ve nereden alınır?

Rynesquik

Hectopat
Herkese iyi sosyaller. 2 hafta öncesinde 16 yaşıma girdim ve A1 ehliyeti almak istiyorum ama nereye başvuracağımı neler yapacağımı bilmiyorum. Evimizin yakınında sürücü kursu var oraya mı başvurmam gerek yoksa internet üzerinden mi? Bu konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sürücü kursuna gideceksin. Onlar sana gerekli evrakları isteyecek. Fotoğraf çekileceksin(vesikalık 4 tane)sicil kaydı alacaksın(edevletten görüntüleyebilirsin yazıcıdan çıktısını alırsın) okulundan öğrenci belgesi alacaksın. Bunları sürücü kursuna vereceksin birde ücreti var ücreti herşey dahil 15 bin tl civarında. Zaten sürücü kursu daha detaylı anlatacaktır. Sonra 2 hafta teorik trafik bilgisi dersi alacaksın. Okulda ders işler gibi sonra sınava gireceksin. Sınavdan 70 üzer alırsan geçiyorsun. Daha sonra sürüş eğitimi başlıyor 2 hafta sürüş eğitimi alıyorsun 125cc bir motosiklet ile daha sonra da sürüş sınavın oluyor onu da geçersen ehliyetini alıyorsun.

Evet sürücü kursuna gidip başvuracaksın. Senden bazı belgeler istiyorlar çoğunu E-Devlet'ten çıkartabiliyorsun zaten.

Eğer hiç ehliyet yazılı sınavına girmediysen bir süre onun eğitimini alıp sınava giriyorsun, ben geçen hiç çalışmadan girdim 86 puan ile geçtim.

Ondan sonra direksiyon eğitimleri başlıyor yaklaşık 10 ders aldıktan sonra MEB'in belirlediği rotada ve zamanda direksiyon sınavına giriyorsun.

Sınav rotasında önceden seni gezdirip iyice ezberletecekler yolu. Sınav günü bazı manevralar yapacaksın sonrasında sınav rotasında süreceksin.

Manevralarda ayağını yere değdirmemelisin, sınav rotasında da en fazla 1 kere istop etme hakkın var.

Hocam ikinize de çok teşekkür ederim herhangi bir sürücü kursu olur değil mi her sürücü kursunda A1 ehliyet eğitimi veriyorlardır değil mi ben yarın gideyim konuşayım 18 yaş altı olduğum için aileminde gelmesi gerek herhalde.

Her sürücü kursu olur. Hepsi aynı amaca hizmet eder. Değişen bir şey yoktur. Ailen ile gitmelisin evet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…