A10-5800K APU Sisteme R7 260X vs RX 460

Brixlemy

Kilopat
Makaleler
2
Sistemimi bir ekran kartı alarak yükseltmeyi planlıyorum. 2-3 senedir kullandığım sistemin 1-1.5 sene fazladan gitmesini istiyorum ancak şuan birkaç sorum var, hangi ekran kartını alacağımdan emin değilim.

İlk seçenek:
RX 460: Performansı tatmin edici R7 260X ile kıyasla 10 FPS fazladan veriyor (R7 260X 20 FPS, rx 460 30 FPS. Hangi oyun olduğunu hatırlamıyorum).
Herşey güzel ancak A10 5800K'nın içindeki işlemci FX 4300'e eşit sayılır bu yüzden işlemcinin darboğaz yapmasından korkuyorum. (İzlediğim bir videoda Witcher 3'de İslemci full iken GPU'nun genelde %85-99 iken %60'lara kadar düştüğü oluyordu.) Ve fiyat ~500 TL.

İkinci seçenek:
R7 260X: Bu kart ise normalde fiyatı Rx 460 ile aynı olup (vatanda) arada bir 300 TL'lere iniyor. Eski mimarı daha az performans ancak daha ucuz. Ve darboğaz yapmayacak gibi görünüyor. (Performansı ~%33 daha düşük olduğu için.)

+İkisinin Fiyat performans oranları eşit (R7 260X'i 300 TL sayarsak). Ancak RX 460 ile highda oynarken R7 260X'de mediumda oynanır.

Sizce riske girip Rx 460 almalı mıyım, yoksa direk 300'e bulduğumda R7 260X mi almalıyım?

+Örneğin Rx 460 aldım darboğaz oluştu. O anda GPU'nun performansını kısabilir miyim, öyle bir yazılım var mı?

Cevaplarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Performansını kısmak derken? Neden kısıyorsunuz ki? Alabilirseniz RX460 alın. Her halükarda daha çok FPS alacaksınız. Bütçeniz elvermiyorsa 2.el bakın.

İşlemciye O.C yapabilirmisiniz?
Elbette ama yeteceğini sanmıyorum.
Performansını kısmak derken? Neden kısıyorsunuz ki? Alabilirseniz RX460 alın. Her halükarda daha çok FPS alacaksınız. Bütçeniz elvermiyorsa 2.el bakın.
Darboğaz olursa 5-10 sn de bir işlemci yetersizliğinden fps drop olacaktır. Emin ol düşük fps bundan daha iyidir.

Bu arada geç döndüm özür dilerim.
1 günlük ban yemişim hatalı yazımdan.

Diğer ekran kartının çalıştığıyla aynı grafik ayarlarıyla çalışırsa daha fazla FPS alacaksın. Drop olursa VSYNC' ı etkinleştirin drop ihtimali azalır.

Diğer ekran kartının çalıştığıyla aynı grafik ayarlarıyla çalışırsa daha fazla FPS alacaksın. Drop olursa VSYNC' ı etkinleştirin drop ihtimali azalır.
VSync işe yarayabilir. VSync dışında istediğin FPS e sabitleyen bir program varmı?

Kartlardan biri alınana kadar (5-15 gün) R7 260X 300 e düşerse galiba onu alacağım (%70) çünkü fiyat performans oranları yakın. Düşmezse RX 460 alacağım MSI ın 2 gb olanını veya Asus un RX 460 Dual modelini alacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…